Aplicația VLC pentru iPhone și iPad a fost din nou publicată pe App Store. Aplicația VLC pentru Mac primește o actualizare importantă

0
510

VideoLAN a publicat la acest sfârșit de săptămână poate cea mai importantă actualizare pentru VLC de până acum. Popularul player media folosit de zeci de milioane de oameni a fost actualizat în toate versiunile sale pentru desktop și mobil, iar utilizatorii de dispozitive iPhone și iPad, precum și cei care folosesc Mac-uri se vor bucura de câteva noutăți extrem de importante care vin cu această actualizare nouă pentru VLC.

Probabil că ați observat în ultimele luni faptul că aplicația VLC pentru iPhone și iPad a fost retrasă de pe App Store. Încă dinaintea lansării iOS 8, VideoLAN a retras aplicația pentru dispozitivele iOS, promițând ulterior că o va readuce utilizatorilor care folosesc aceste terminale. Și iat- că s-au ținut de cuvânt, astfel că versiunea 2.4.1 a VLC pentru iOS este disponibilă pe App Store și aduce multiple noutăți față de ultima versiune (lansată în urmă cu un an, cu mult timp înaintea retragerii).

În lista cu notițele lansării, VideoLAN specifică faptul că aplicația vine cu îmbunătățiri la nivelul interfeței utilizator și oferă compatibilitate cu ecranul mai mare al terminalelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus. În plus, actualizarea aduce compatibilitate nativă pentru serverele media plex, compatibilitate pentru folderele și streaming din Disc Google, posibilitatea de a căuta articolele stocate în biblioteca media, un mod de vizualizare tabel  pentru iPad, compatibilitate pentru sincronizarea „din zbor” a subtitrărilor și conținutului audio cu videoul. De asemenea, actualizarea aduce o schemă URL personalizată bazată pe x-callback-URL, îmbunătățiri în privința fiabilității UPnP și Partajare Wi-Fi, actualizări pentru decodoare și o nouă traducere pentru limba chineză tradițională. La final, actualizarea aduce și alte îmbunătățiri și corecturi de probleme.

vlc 2.2.0

În ceea ce privește aplicația VLC pentru Mac, aceasta este disponibilă, la fel ca și cea pentru PC, în versiunea 2.2.0 (noutățile pe care le aduce actualizarea pentru aplicațiile de pe ambele platforme sunt similare). VLC 2.2.0 include un sistem de detectare automată a clipurilor video filmate în modul portret, aceasta rotindu-le în orientarea vedere folosind accelerația hardware. De asemenea, actualizarea include compatibilitate pentru Digital Cinema Package pentru redarea nativă a formatelor cinema, compatibilitate pentru codecuri neobișnuite, precum și pentru codecurile video UltraHD, cum ar fi VP9 și H265. În plus, actualizarea include o funcționalitate de reluare a redării din locul în care ai părăsit aplicația, un meniu de descărcare a extensiilor din aplicație, precum și o extensie specială pentru descărcarea de subtitrări. Utilizatorii de Mac vor mai sesiza faptul că aplicația VLC are o nouă interfață optimizată pentru OS X Yosemite. La final, versiunea 2.2.0 pentru desktop aduce utilizatorilor compatibilitate experimentală pentru meniurile interactive pe BluRay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.