WhatsApp Messenger poate fi acum accesat și de pe desktop… dar nu și de utilizatorii de iPhone

0
1006

Având peste 700 de milioane de utilizatori activi lunar și fiind gestionat de câteva luni de compania Facebook, celebrul serviciu de mesagerie WhatsApp Messenger are câteva probleme, cum ar fi că nu este disponibilă într-un format universal și pentru tablete sau pentru computere. Cum utilizatorii solicită de ceva timp lansarea unei aplicații WhatsApp și pentru computer sau tabletă, Facebook s-a gândit să le ofere ceea ce vor, dar nu așa cum și-ar fi imaginat fiecare.

Mai precis, WhatsApp este disponibil acum și sub forma unei aplicații web care poate fi accesată din browserul computerului tău. La momentul lansării, însă, singurul navigator acceptat este Google Chrome, și doar versiunea pentru desktop a lui. Cu alte cuvinte, vei putea accesa adresa web.whatsapp.com din Chrome de pe Mac sau PC-ul cu Windows, dar nu și de pe iPhone, iPad sau un alt dispozitiv mobil.

Iar dacă credeați că acesta este cel mai mare minus al noii aplicații web, ei bine vă înșelați. Pentru a folosi aplicația WhatsApp din browser va trebui să scanezi un cod QR din aplicația pentru mobil. Ei bine, nu orice aplicație pentru mobil este utilă, deoarece aplicația WhatsApp pentru dispozitivele iPhone nu poate fi folosită pentru a scana acel cod. În schimb, aplicația WhatsApp pentru Android, Windows Phone, BlackBerry sau chiar Nokia S60 poate fi folosită. Cu alte cuvinte, dacă ai un telefon cu Nokia S60 vei putea să foloseși WhatsApp pentru web, dar dacă ai un iPhone, nu…

Oricât de ciudat ar părea și este, în apărarea sa, cei de la WhatsApp susțin că ”Din păcate, momentan nu putem să oferim clientul web utilizatorilor de iPhone din cauza limitărilor platformei Apple”. Așadar, nu ar trebui să sperați ca cei de la WhatsApp să se ostenească prea mult să ofere platforma web prea curând utilizatorilor de iPhone, chiar dacă aceștia sunt în număr foarte mare.

WhatsApp-web-app-screenshot-003

Pentru restul de utilizatori care pot folosi deja WhatsApp pe web, ei trebuie să știe că telefonul trebuie să stea permanent conectat la internet cât WhatsApp este folosit. De asemenea, este bine de știut că aplicația de pe browsere nu face nimic altceva decât să oglindească toate conversațiile și mesajele tale pe care le vezi pe telefon, așa că ea nu poate fi folosită de sine stătătoare.

Cât despre extinderea aplicației web și la alte browsere, și inclusiv la cele de pe telefon și tabletă, WhatsApp ne anunță că în curând mai multe navigatoare vor fi compatibile cu această aplicație web.

Sincer să fiu nu știu de ce WhatsApp nu a lansat o aplicație demnă de un serviciu care are 700 de milioane de utilizatori activi lunar. Așa cum Viber a găsit soluția și oferă o aplicație pentru desktop care funcționează bine alături de cea pentru iPhone, așa nu ar fi fost tare greu nici cei de la WhatsApp să găsească o soluție similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.