Unul dintre primele jocuri pentru Apple Watch este prezentat de către dezvoltator

0
171

Cu toate că dezvoltatorii au deja toate instrumentele pentru crearea de aplicații pentru Apple Watch, până în momentul de față puțini sunt aceia care ne-au arătat realizările ca noi să știm de la ce ne putem aștepta nu doar pe partea de design, ci și de funcționalitate. Astfel, în afara aplicațiilor oficiale prezentate parțial de compania Apple în documentele de promovare a ceasului și a unor prototipuri realizate de diverși graficieni pentru aplicații cunoscute de pe App Store, acele aplicații create de terți sunt scumpe la vedere și probabil că până la sfârșitul acestui an nu vom vedea prea multe.

Unul dintre primii dezvoltatori care însă a decis la 3 luni după ce toată lumea a primit SDK-ul WatchKit să ofere utilizatorilor posibilitatea de a vedea cum va arăta una dintre aplicațiile viitoare ale sale pentru ceas este NimbleBit. Desigur, vorbim despre un joc, însă diferit oarecum de cele cu care ne-a obișnuit această companie. Letterpad este denumirea jocului de cuvinte creat de NimbleBit pentru Apple Watch, precum și pentru iOS. Ideea jocului este de a realiza cuvinte din grila de 3/3 litere care au legătură cu subiectul afișat.

apple watch joc

Desigur, acesta este unul dintre cele mai simple jocuri posibile pentru Apple Watch, însă oportunitățile pe care dezvoltatorii le au sunt destul de limitate din cauza ecranului mic. Cu toate acestea, sunt convins că unii dezvoltatori au jocuri cel puțin la fel de interesante în minte, iar unele dintre ele ar putea implica și funcționalitățile unice ale ceasului, cum ar fi motorul haptic și tehnologia Force Touch care poate face diferența între atingeri și apăsări.

Problema primelor aplicații pentru Apple Watch va fi aceea că ele vor depinde strict de dispozitivele iPhone, deci utilizatorii vor trebui să instaleze întâi aplicațiile pe telefon, iar apoi să le folosească pe ceas, dacă au versiuni optimizate pentru el. Cu toate acestea, pe viitor Apple va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a lansa aplicații ce pot fi instalate direct pe ceas pentru a le accesa și atunci când terminalul nu este conectat la iPhone.

Data lansării Apple Watch nu a fost încă anunțată de către Apple, însă se zvonește că ceasul va ajunge în magazinele din unele țări în luna martie a acestui an.

- Reclamă -