Google a încheiat contracte cu doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din SUA, Sprint și T-Mobile, care îi vor permite să vândă în mod direct servicii wireless către consumatori, scriu The Wall Street Journal și The Information. Sursele celor două publicații de peste Ocean susțin că intrarea Google în rândul operatorilor de telefonie mobilă ar putea face parte dintr-un efort al gigantului din Mountain View de a determina operatorii să crească vitezele conexiunilor și să reducă prețurile serviciilor oferite. De asemenea, poziționarea Google ca și jucător pe piața operatorilor ar putea face parte dintr-un efort mai mare de-al Google de a furniza o acoperire la internet îmbunătățită pe întreg teritoriul SUA.

Momentan nu se cunosc detalii în legătură cu modul în care Google va oferi serviciul wireless, costurile sale sau când va fi lansat pentru consumatori, însă se presupune că la fel ca și în cazul Google Fiber, serviciile wireless ale companiei americane vor fi oferite inițial într-un număr inițial de orașe. De asemenea, costurile companiei pentru lansarea pe piața operatorilor nu vor fi chiar atât de mari, deoarece nu va fi necesară construirea propriei infrastructuri pentru rețeaua wireless. În schimb, Google se va folosi de infrastructurile Sprint și T-Mobile, cărora le va plăti o anumită taxă.

În momentul de față nu se știe dacă Google are pe viitor planuri să se extindă ca și operator în mai multe țări și cu atât mai puțin în zone atât de îndepărtate, cum ar fi România. Spre deosebire de SUA, unde prețurile pentru serviciile wireless sunt foarte mari, la noi prețurile și calitatea serviciilor sunt destul de bune.

În trecut au existat și informații potrivit cărora Apple intenționează să intre pe piața operatorilor de telefonie mobilă și să își lanseze propria rețea, însă chiar directorul general al companiei, Tim Cook, a dezmințit aceste informații susținând că preferă ca Apple să se concentreze și să investească mult în produsele sale, și nu să cheltuiască bani mulți pentru a deveni un operator.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.