Trei hoți chinezi fură dintr-un depozit 240 de iPhone-uri, iar un altul leagă 94 de corpul său

- Publicitate -

Cererea mare de dispozitive iPhone îi face pe hoții chinezi să devină cu adevărat inventivi. Recent un caz de furt masiv de dispozitive Apple și unul de contrabandă au fost depistate de poliția chineză, fiecare fiind desprinse parcă din filme.

În primul caz, un grup de hoți a furat dispozitive iPhone în valoare de aproape 200.000 € după ce au săpat o gaură de aproximativ 50 cm în peretele unui depozit, scrie Xinhua News Agency. În total nu mai puțin de 240 de terminale iPhone 6 au fost furate din acel depozit de către hoți, care au fost ajutați de faptul că unul dintre ei lucra la depozitul firmei. Banii proveniți din vânzarea dispozitivelor au fost folosiți apoi pentru a cumpăra mașini, aur, dar și la jocurile de noroc. Poliția a reușit să îi prindă pe cei trei după ce a urmărit numerele de serie ale dispozitivelor furate.

Screen-Shot-2015-01-12-at-12.47.24-PM-500x335

Al doilea caz este și mai frapant, deoarece autoritățile chineze au prins recent un contrabandist cu 94 de dispozitive iPhone asupra sa. Toate aceste dispozitive erau legate de corpul său cu scotch creând o adevărată ”armură” din iPhone. El a trezit suspiciuni poliției prin postura ciudată a mersului, rigiditatea mișcărilor și tensiunea musculară, ceea ce nu ne surprinde având în vedere că avea legat de el aproape 100 de dispozitive.

Persoana încerca să transporte dispozitivele iPhone din Hong Kong, deoarece acolo sunt mai ieftine, în China pentru a le vinde pe piața neagră. Profitul obținut apoi ar fi fost unul consistent având în vedere cererea mare de iPhone din China și disponibilitatea unor oameni de a cheltui și câteva mii de dolari pe un dispozitiv Apple.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Cum sa reporniti sau sa resetati un iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Chiar daca iOS este un sistem de operare foarte stabil ce, spre deosebire de sistemele de operare...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.