Miercuri la prânz sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat de un atac cu arme automate, comis de două persoane mascat, dar identificate ulterior de poliția franceză, și soldat cu victime. Nu mai puțin de 12 persoane au fost ucise în timpul acelui atentat, dintre care 10 sunt jurnaliști ai săptămânalului și doi sunt polițiști.

Cum probabil ați auzit deja de acest masacru, nu voi intra în mai multe detalii. Ceea ce însă trebuie să vă spun este că după acel atentat oameni, publicații și chiar companii din lumea întreagă au comemorat victimele atacului în ultimele zile. Printre companiile care și-au arătat susținerea pentru familiile victimelor și pentru libertatea de exprimare se numără Apple.Captură de ecran din 2015.01.09 la 08.51.29

Pagina principală a versiunii franceze a site-ului companiei din Cupertino a fost actualizată, iar în prezent afișează, sub produsele promovate, celebra etichetă Je suis Charlie (Eu sunt Charlie) pe un fundal negru. La fel ca și în cazul ediției electronice a ziarului de satiră Charlie Hebdo, Apple nu face vreo legătură între acel banner și vreo altă pagină de pe site-ul său, intenția fiind doar aceea de a-și arăta toată susținerea față de libertatea de exprimare și condamna gestul barbar al unor extremiști.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.