ProCam 2 este aplicația gratuită a săptămânii pe App Store

0
173

Suntem la sfârșitul lunii ianuarie, este vineri și, da, a venit timpul ca Apple să își actualizeze pagina cu recomandări de pe App Store pentru a prezenta utilizatorilor noi aplicații, actualizări majore, secțiuni cu anumite categorii de aplicații (cum ar fi Get Productive) și, evident, aplicația săptămânii. Pentru că acesta din urmă element îi interesează pe cei mai mulți dintre noi, trebuie să vă spun că aplicația săptămânii pe care Apple ni-o va oferi gratuit în următoarele șapte zile nu mai este un joc, ci o grozavă aplicație pentru înregistrarea și editarea fotografiilor și a clipurilor video – ProCam 2.

procam-2-2-1024x881

Dezvoltată de către Samer Azzam, aplicația ProCam 2 include o grămadă de funcționalități pentru înregistrarea de fotografii și imagini video, precum și numeroase instrumente pentru editare, inclusiv o extensie care permite editarea fotografiilor și a clipurilor video, cu instrumentele ProCam, direct din aplicația Poze a iOS.

În privința modurilor de înregistrare, ProCam are de la un mod clasic ce conține o funcționalitate HDR inteligentă, la unul de noapte, unul de atenuare a mișcărilor necontrolate ale mâinii, la unul rafală și până la modurile Time Lapse și chiar Ralanti (disponibil doar pe iPhone 5 sau modelele mai recente). Pe lângă alte câteva instrumente care te vor ajuta să capturezi fotografii mai bune în unele condiții, aplicația ProCam vine și cu un mod de înregistrare video în format 4K sau UHD la 3840×2160 pixeli. Acest mod este disponibil doar pe iPhone 5s (sau modelele mai recente) și pentru că nativ iPhone-urile nu pot înregistra în acest format, aplicația va dimensiona diferit clipurile. Un exemplu de clip video înregistrat de pe iPhone în format 4K, cu ProCam 2 este disponibil mai jos:

 

Și tot pe partea de cameră, aplicația ProCam 2 vine cu zeci de alte instrumente grozave ce oferă un control mult mai bun asupra imaginilor pe care le înregistrezi, fie ele video sau foto. Pentru dispozitivele care rulează iOS 8 există o funcționalitate de control manual a focalizării, expunerii, vitezei declanșatorului, balanței de alb și chiar ISO. Pentru celelalte, însă, aplicația oferă 17 lentile ce pot fi aplicate live, 50 de filtre care, de asemenea, pot fi aplicate live, instrumente pentru blocarea expunerii, focalizării și balanței de alb, stabilizare video și nu numai. Mai mult, aplicația oferă control asupra reoluției imaginilor, precum și a ratelor de cadre sau vitezelor de declanșare. Și, pe lângă multe altele, ProCam 2 va imprima în datele pozelor și ale clipurilor video: data, locația de unde au fost înregistrate și drepturile de autor.Captură de ecran din 2015.01.30 la 10.07.29

În fine, pe partea de editare video și foto, aplicația oferă în primul rând un mod de editare care nu distruge imaginile – astfel toate editările nu vor fi ireversibile, iar când vei dori să revi din nou la imaginea inițială, o vei putea face fără probleme. Filtrele și lentilele disponibile pentru modurile de înregistrare sunt disponibile și la editare, iar lor li se adaugă 19 instrumente extinse de ajustare, precum și funcționalități de corectare și nu doar.

Aplicația ProCam 2 este disponibilă pe App Store în două versiuni diferite. Prima este compatibilă doar cu dispozitivele iPhone și iPod touch, fiind optimizată pentru ecranele de 4,7 și 5,5 inchi ale celor mai recente dispozitive, și are dimensiunea de 37,1 MB. Cea de-a doua este optimizată doar pentru iPad și are dimensiunea de 28,2 MB. Ambele aplicații pot fi instalate doar pe dispozitive care rulează iOS 7 sau o versiune uletrioară.

Notă: Promoția este valabilă până vinerea viitoare – 6 februarie.

- Reclamă -