”Părintele iPod” Tony Fadell se va ocupa acum de proiectul Google Glass

0
65

Ca urmare a unor schimbări produse la nivelul conducerii companiei Google, Tony Fadell, cel supranumit ”Părintele iPod” și creatorul termostatului Nest, va fi responsabilul diviziei Glass a gigantului din Mountain View, scrie The Wall Street Journal. Schimbarea vine ca urmare a deciziei Google a de desprinde proiectul Glass de sub laboratorul de cercetare, Google X, și a o nouă sub-divizie în cadrul companiei. Fadell va fi responsabilul de evoluția ochelarilor Google, urmând să ofere indicații strategice pentru acest produs.

Până în momentul de față, Google Glass sunt un mare eșec al inginerilor companiei din Mountain View, deoarece nu a reușit să atragă suficient interes din partea dezvoltatorilor și nici chiar a consumatorilor, fiind astfel nevoită să amâne în mod repetat lansarea produsului. Singurii care au primit Google Glass, doar pentru testare, au fost dezvoltatorii și anumite companii, însă oficiali ai Google au declarat în mod repetat că își doresc să scoată produsul pe piață, având o încredere mare în succesul său.

Potrivit celor de la The Wall Street Journal, Google are într-adevăr planuri să lanseze noua versiune a Google Glass în anul 2015, dar detalii în legătură cu acest produs sau cu data în care va fi introdus pe piață sunt inexistente momentan. Partea interesantă este că schimbarea de conducere și mutarea proiectului într-o divizie nouă reprezintă totodată și o modificare de strategie pentru Google deoarece trece de la testarea publică la cea internă. Iar Tony Fadell ar putea aduce pe piață acel produs de care consumatorii ar avea nevoie.

Pe lângă crearea termostatului Nest, un proiect pe care Google l-a achiziționat în 2014, Fadell a fost creditat ca fiind unul dintre creatorii iPod. De aceea a primit și numele de ”Părinte al iPod”.  El a fost unul dintre vicepresedinții companiei Apple pentru divizia iPod în perioada 2006-2008, ajutând la crearea primelor versiuni ale celui mai popular player de muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.