iPod shuffle este de departe cel mai ieftin iPod și chiar cel mai ieftin produs Apple (nu accesoriu). Chiar dacă cei doar 49$ sau 239 de lei cu cât este comercializat iPod-ul la multe dintre magazinele românești este un preț mic ce a atras de-a lungul timpului multe vânzări, compania Apple nu a mai actualizat de ceva vreme acest model de iPod și acum poate fi pus pe lista produselor învechite comercializate de gigantul american. În cazul în care te întrebi care va fi viitorul acestui iPod, ei bine o schimbare interesantă ne indică trei posibilități.

Stocurile majorității magazinelor online companiei Apple estimează livrarea la 7-10 zile a oricărui iPod shuffle, în timp ce aproape toate magazinele cu amănuntul nu mai au acest produs disponibil pe stoc. În acest sens, 9to5Mac indică faptul că Apple și-a atenționat vânzătorii din magazine cu privire la faptul că stocurile de iPod shuffle vor fi reduse pentru o perioadă de timp nedeterminată.

Dar ca să vedem această problemă, nu trebuie să mergem tocmai până în Statele Unite ale Americii în condițiile în care și magazinele partenere Apple din România au probleme cu stocurile de iPod shuffle. La iStyle, spre exemplu, nu mai este disponibilă pe stoc decât una dintre versiunile de shuffle, celelalte putând fi doar precomandate. La eMAG, în schimb, iPod shuffle este listat cu eticheta ”stoc limitat”.Captură de ecran din 2015.01.08 la 22.30.46

Vă spuneam mai sus că stocurile extrem de reduse de iPod shuffle indică trei posibilități. În primul rând, ar putea fi vorba despre actualizarea în curând a gamei de iPod shuffle, un lucru care o determină pe Apple să nu mai producă dispozitivele cu câteva săptămâni înainte și să lase magazinele să își epuizeze stocurile. O altă ipoteză ar putea fi legată de furnizorii companiei Apple care ar putea avea probleme de producție a unor componente (este destul de puțin plauzibilă această ipoteză). În fine, ultima, și poate printre cele mai plauzibile ipoteze ar fi că iPod shuffle urmează să fie scos din vânzare de către Apple cât de curând. Anul trecut Apple a renunțat la iPod classic, iar acum s-ar putea debarasa și de iPod shuffle, în condițiile în care gama de produse iPod nu mai are vânzări satisfăcătoare.

iPod shuffle nu a mai fost actualizat din anul 2012 (în 2013 însă a fost înlocuită de către Apple culoarea cenușie cu cea gri stelar).

Celelalte produse din gama iPod – iPod nano și iPod touch – par a fi în continuare disponibile în stocuri suficiente și ar putea să nu fie afectate de modificările pe care le va face Apple la iPod shuffle, dacă le va face.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.