iPhone 6s urmează să aibe o cameră cu două obiective, zoom optic și un ecran cu Force Touch

0
360

În luna noiembrie a anului trecut aflam, la o distanță de timp nu foarte mare de lansarea iPhone 6 și a iPhone 6 Plus, câteva detalii importante legate de viitoarele modele. Un apropriat al companiei Apple afirma că iPhone 6s va veni cu ”cel mai mare salt” în privința camerei de până acum. Chiar dacă unei informații apărute atât de timpuriu nu îi poate fi acordată prea multă încredere, o publicație asiatică o confirmă, adăugând și câteva detalii suplimentare și cât se poate de interesante.

Surse din cadrul lanțului de furnizori al companiei Apple ar fi declarat pentru UDN că viitoarea generație de iPhone va avea o cameră principaltă cu un sistem de două obiective. Mai mult decât atât, pentru prima dată în gama iPhone, iPhone 6s urmează să fie capabilă să efectueze zoom optic, și nu zoom digital. O altă noutate legată de senzorul optic al iPhone 6s este aceea că el va reuși să captureze mai multă lumină, îmbunătățindu-se astfel calitatea imaginilor față de terminalele iPhone 6 care au o diafragmă f/2,2.

Trecând mai departe, cei de la UDN afirmă că Apple va folosi un senzor de presiune 3D similar tehnologiei Force Touch din Apple Watch. Acest senzor va avea rolul de a diferenția atingerile normale de apăsări pentru a oferi utilizatorilor un mod de navigare diferit în interiorul aplicațiilor, ceva mai intuitiv. La Apple Watch, de exemplu, apăsările, spre deosebire de atingeri, îți aduc diferite meniuri contextuale fără a mai fi nevoie să existe butoane speciale pentru accesarea lor (de exemplu, o apăsare va permite personalizarea cadranului ceasului).Apple-Watch-Fource-Touch-001

Alte detalii legate de viitoarea generație a iPhone este că ea va avea un design foarte asemănător celui adoptat pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus (ceea ce nu surprinde în condițiile în care fiecare model de iPhone care a primit litera ”s” în denumire a fost, ca și aspect, aproape identic cu modelul inițial. O schimbare pe care Apple o va face este cea legată de spațiul de stocare minim care nu va mai fi de 16 GB, ci de 32 GB, așa cum își doresc cei mai mulți utilizatori.

La final, aflăm că viitorul model de iPhone va avea o serie de componente noi care ar trebui să îmbunătățească interacțiunile cu Apple Watch.

Având în vedere perioada din an în care ne aflăm, este normal să apară astfel de zvonuri, însă recomandat ar fi să le privim cu un oarecare scepticism – deși nimic nu este desprins din filmele SF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.