Câteva rânduri de text indică faptul că Siri va știi în curând câteva limbi noi

0
402

Deși este disponibilă de mai bine de trei ani pe iPhone, Siri nu a avut încă vreme să învețe prea multe limbi noi, cunoscând momentan doar câteva limbi cu circulație internațională. Partea bună este că Apple, așa cum a promis, va învăța asistentul virtual personal pentru iPhone și iPad câteva noi limbi, iar un dezvoltator de aplicații pentru iOS a descoperit în fișierele iOS 8.1.2 o serie de rânduri de text care ne sugerează că se lucrează în prezent la extinderea numărului de limbi în care Siri te poate asculta și îți poate oferi răspunsuri.

Aceste rânduri oferă referințe traduse cu privire la modul în care Siri va afișa anumite elemente – cum ar fi comutatoarele pentru configurări, restaurantele, rezervările sau informațiile sportive – în cehă, slovacă și poloneză. Momentan acestea sunt cele trei limbi la care s-a descoperit că Apple lucrează împreună cu Siri, ambele fiind în lista celor 24 de noi limbi cunoscute de sistemul de dictare din iOS 8 și OS X Yosemite. În acea listă se găsea, de asemenea, printre altele, și limba română, așa că mai putem avea un gram de speranță că Siri va fi disponibilă și în română într-un viitor nu foarte îndepărtat.

siri limbi cunoscute

O serie de oferte de muncă publicate de către Apple lunile trecute sugerau faptul că gigantul din Cupertino încearcă din greu să o învețe pe Siri rusa, portugheza braziliană, thailandeza, araba, daneza, olandeza, finlandeza, norvegiana și suedeza.

Așadar este posibil ca în lunile următoare Apple să lanseze o actualizare iOS (cel mai probabil, iOS 9) care să ofere Siri într-o mulțime de limbi noi. Dacă va fi și limba română printre acestea, nu rămâne decât să așteptăm timpul să ne spună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.