iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt cele mai populare iPhone-uri pentru că sunt „cele mai bune smartphone-uri din lume”

0
626

În cadrul teleconferinței de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul 4 al anului fiscal 2015, directorul general al Apple a făcut și câteva precizări importante în legătură cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Cum în perioada octombrie-decembrie a anului trecut au fost vândute peste 74 de milioane de terminale iPhone, unul dintre jurnaliștii care au fost invitați să ia parte la teleconferință l-a rugat pe directorul general al Apple să împartă acest număr în funcție de modelele vândute. Ca de obicei, Tim Cook a refuzat să divizeze totalul și să ne spună câte terminale iPhone 6 și câte terminale iPhone 6 Plus au fost vândute, dar în schimb a confirmat faptul că terminalul cu ecran de 4,7 inchi este mai popular.

[pull_quote_center]Evident, când vinzi 74,5 milioane de dispozitive, toate sunt populare. Ambele [n.r. iPhone 6 și iPhone 6 Plus] s-au vândut incredibil de bine. Suntem foarte mândri de ele, precum și de iPhone 5s și iPhone 5c.[/pull_quote_center]

Potrivit lui Tim Cook, atât iPhone 6, cât și iPhone 6 Plus au locurile geografice în care sunt mai populare decât celălalt model. În anumite locuri, iPhone 6 Plus se vinde mai bine, în schimb în altele sunt vândute mult mai bine dispozitivele iPhone. Chiar dacă nu a dat exemple de țări în care iPhone 6 Plus sau iPhone 6 se vinde mai bine decât celălalt model, anumite statistici apărute până acum indicau faptul că modelul de iPhone cu ecran de 5,5 inchi se vinde mai bine în țările din Asia.

Mai mult, în cadrul conferinței, Cook a menționat și faptul că iPhone 6 și iPhone 6 Plus au determinat pe foarte mulți posesori de terminale cu Android să facă trecerea la iOS. Rata de trecere de la Android la iOS a fost cea mai ridicată din ultimii trei ani, motiv pentru care și vânzările au fost atât de mari. Dintre toate dispozitivele iPhone de până acum, iPhone 6 și iPhone 6 Plus au adus cel mai mare număr de consumatori care și-au luat pentru prima dată iPhone. Dar Cook menționează că încă mai este loc de creștere în condițiile în care nu foarte mulți dintre posesorii actuali de iPhone nu au făcut încă upgrade la cele mai noi modele.

Legat de feedbackul primit de la consumatori, directorul Apple susține că acesta este grozav, aproape toți fiind încântați de calitatea noilor produse. Mai mult, creșterea iPhone în țările aflate în curs de dezvoltare este una impresionantă.

Motivul pentru care iPhone se vinde atât de bine este acela că „este cel mai bun smartphone din lume”, potrivit lui Tim Cook. Și cine l-ar putea contrazice, când asta este realitatea?

iPhone a reprezentat în trimestrul 4 al anului trecut 69% din cifra de afaceri de 74,6 miliarde de dolari. Asta înseamnă că iPhone a ajuns să genereze mai mulți bani pentru Apple într-un trimestru decât a încasat Google în întreg anul trecut.

Iar cele 74 de milioane de dispozitive iPhone vândute în T4 2014 reprezintă o creștere anuală de 46%. Mai mult, această cifră ne arată că peste 1 procent din populația globală și-a cumpărat iPhone în ultimele trei luni ale anului trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.