După ce săptămâna trecută ne anunța că viitoarele modele de Mac vor trece la arhitectura ARM ca urmare a deciziei companiei Apple de a-și produce singură toate procesoarele, analistul american Ming-Chi Kuo revine cu o nouă informație potrivit căreia compania americană va lansa în curând și un nou accesoriu. El consideră că Apple va lansa un stylus ca și accesoriu opțional pe lângă viitorul iPad ”Pro” cu ecran de 12,9 inchi.

Kuo își argumentează această teorie spunându-ne că ecranul mai mare al iPad va face tableta mult mai atractivă pentru consumatorii din intreprinderi și pentru artiști, care au nevoie de un stylus pentru precizia lui mai mare decât cea a degetului. În aceste condiții, Apple va profita de ocazie și va lansa un accesoriu propriu, în ciuda faptului că există pe piață numeroase de ”penițe” compatibile și cu ecranul iPhone sau iPad.

Deși producători precum Samsung au inclus stylus-uri în pachetele unor dispozitive, Apple nu va face același lucru dintr-un motiv simplu: prețul, susține Kuo. Dacă ar include direct în pachetul iPad un stilou, prețul de bază al tabletei va crește prea mult, așa că decizia cea mai probabilă a companiei este de a oferi stylus-ul ca și un accesoriu opțional pe care doritorii să îl poată cumpăra.

Trecând la detaliile tehnice ale accesoriului, Kuo susține că el se va alimenta printr-un conector Lightning, la fel ca și tableta, și nu prin intermediul unui sistem wireless din cauza prețului și a modului dificil de a implementa o antenă wireless în interiorul creionului. De asemenea, analistul consideră că primul model de stylus nu va include un giroscop, însă viitoarele modele ar putea include un astfel de senzor ce ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a scrie pe alte suprafețe și chiar în aer.

La final, Kuo consideră că Apple va lansa accesoriul în trimestrul doi sau trei al acestui an.

Deși compania americană a înregistrat multiple brevete pentru stylus-uri care i-ar permite să lanseze un astfel de accesoriu fără probleme, ideea este că oficialii companiei s-au împotrivit mereu creioanelor. Dacă ne gândim doar la conferința de prezentare a iPhone din 2007 și la cât timp a petercut Steve Jobs râzând de stylus-uri, atunci am crede că este imposibil ca un astfel de accesoriu să fie lansat vreodată de Apple. Chiar și așa, compania americană se mai contrazice uneori.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.