Anunțat încă din luna septembrie a anului 2014, Apple Watch este un produs despre care compania Apple nu ne-a spus încă totul și care nu are momentan o dată clară de lansare. De la prezentare și până în momentul de față, gigantul din Cupertino nu a oferit încă vreo dată de lansare clară pentru Apple Watch, menționând doar că el își va face apariția la începtul anului 2015.

Lunile trecute apăruse pe internet o captură de ecran făcută unei scrisori trimise de către vicepreședintele executiv al companiei Apple, Angela Ahrendts, care susținea că ceasul va fi lansat în martie, după Anul Nou Chinezesc. Acea informație este astăzi reconfirmată de către Mark Gurman care scrie pe 9to5Mac că gigantul din Cupertino pregătește deja lansarea primului val de ceasuri în luna martie. Sursele din segmentul de retail au confirmat pentru acesta că partenerii Apple sunt pe cale să livreze primele unități către magazine. La rândul lor, magazinele se pregătesc și ele de instruirea anumitor angajați care se pare că vor învăța mai multe detalii legate de marketingul ceasului, dar și de ceas în sine în săptămâna 9-16 februarie. Angajații cărora le va fi prezentat ceasul înainte vor avea apoi sarcina de a-i învăța pe colegii lor subordonați aceleași lucruri care au fost și ei învățați, însă abia înaintea lansării produsului.

Gurman mai scrie că Apple a efectuat în ultimele patru luni o serie de îmbunătățiri, iar un număr mare de angajați au lucrat din greu pentru a finaliza produsul. Cele mai importante probleme asupra cărora s-a lucrat din greu sunt legate de software, Watch OS fiind acum mult mai bine optimizat și pregătit într-o oarecare măsură pentru lansare. O altă zonă unde s-au înregistrat progrese este la mecanismul de încărcare prin inducție implementat în noul Apple Watch, acesta trebuind să fie suficient de fiabil și bun pentru a încărca ceasul seară de seară.

Din moment ce o nouă informație apărută pe Internet ne sugerează faptul că în luna martie va fi pus în vânzare noul Apple Watch, este foarte posibil ca această posibilă ipoteză să fie cea reală. În orice condiții însă Apple va trebui să anunțe momentul exact al lansării și probabil că va mai dedica o conferință în care va prezenta ceasul și alte câteva noutăți pe care s-ar putea să nu le fi anunțat încă. Momentan, dezvoltatorii de aplicații lucrează cu instrumentele Apple WatchKit din iOS 8.2 beta pentru a implementa Glance-uri, notificări acționabile și chiar crea aplicații bazate pe iPhone pentru ceas.

- Reclamă -