Apple a lansat o nouă versiune beta a iOS 8.1.3 care este disponibilă… doar pentru angajați

0
214

Săptămâna trecută apăruseră o serie de informații potrivit cărora era foarte posibil ca Apple să lanseze în următoarele șapte zile iOS 8.1.3 după o mai lungă perioadă de testare. Acele informații erau bazate nu doar pe creșterea traficului de navigare efectuat de pe dispozitive cu iOS 8.1.3, ci și pe faptul că Apple oferise atunci anumitor angajați posibilitatea de a testa această actualizare.

Cum această săptămână din luna ianuarie este pe sfârșite și aparent Apple nu are în plan să mai lanseze actualizarea în cele două zile rămase, cei de la MacRumors ne anunță că angajații companiei Apple au primit în ultimele aproximativ 24 de ore o nouă actualizare pentru iOS 8.1.3. Această actualizare are build-ul 12B466, deci este cu șase build-uri mai recentă decât actualizarea beta primită de către angajați săptămâna trecută. La fel ca și până acum, persoana citată de site-ul MacRumors.com susține că iOS 8.1.3 conține doare corecturi de probleme pentru anumite funcționalități și că nu există schimbări vizuale. Desigur, Apple nu a oferit angajațiilor lista cu notițele lansării, așa că nu știm cu exactitate la ce corecturi se lucrează.

Graficul de mai sus ilustrează creșterea vizitelor de pe dispozitive cu iOS 8.1.3 pe site-ul  MacRumors
Graficul de mai sus ilustrează creșterea vizitelor de pe dispozitive cu iOS 8.1.3 pe site-ul MacRumors

Traficul efectuat de pe dispozitive cu iOS 8.1.3 pe diferite site-uri a crescut și el considerabil în ultimele șapte zile, iar acest lucru se datorează faptul că actualizarea nu este testată doar în cadrul companiei Apple, ci și în cadrul magazinelor, de către angajați.

În cazul în care ar fi fost testată cu dezvoltatorii, iOS 8.1.3 ar fi fost a doua actualizare minoră adusă iOS care să fie testată cu un număr mai extins de persoane. Până acum, Apple nu obișnuia să facă acest lucru, dar experiența cu iOS 8.0.1 a determinat, cel mai probabil compania, să extindă procesul de testare al tuturor actualizărilor, începând cu iOS 8.1.1. Partea interesantă este că iOS 8.1.2 nu a fost testată în variantă beta, dar iOS 8.1.3 este, chiar dacă se adresează doar angajaților.

Motivul probabil pentru care compania Apple nu testează iOS 8.1.3 cu dezvoltatorii și implică pentru prima dată angajații din magazine în procesul de testare al unei actualizări iOS ar fi acela că iOS 8.2 beta este deja disponibil în Apple Developer Center. Or, având deja o actualizare ar fi imposibil ca Apple să mai ofere dezvoltatorilor încă una, anterioară celei testate. Mai mult, iOS 8.2 este actualizarea care contează cel mai mult pentru compania Apple în momentul de față, deoarece ea conține SDK-ul pentru Apple Watch și a fost lansată încă din noiembrie tocmai pentru a oferi dezvoltatorilor suficient timp să creeze conținut pentru ceas.

Așadar, iOS 8.1.3 este încă în proces de testare, iar lansarea acestei actualizări ar putea avea loc în orice moment. Evident, atunci când va fi publicat iOS 8.1.3 în variantă finală, noi vă vom anunța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.