Producătorul camerei personale GoPro a trecut săptămâna aceasta prin momente nu tocmai plăcute după ce acțiunile sale au înregistrat o scădere cu 12 procente pe piața bursieră ca urmare a apariției în media a unei informații potrivit căreia companiei Apple i-a fost înregistrat un patent pentru un nou produs, scrie Bloomberg. În prima parte a acestei săptămâni, gigantului din Cupertino i-a fost acordat patentul cu numărul 9.934.045 de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, acesta descriind un sistem de control a camerei acționat de un dispozitiv ce poate fi purtat la încheietura mâinii.apple-gopro-patent

În cazul în care vă întrebați de ce produsul prezentat în imaginea de mai sus – preluată din documentația pentru brevet – are logoul Kodak, ei bine trebuie să știți că acest brevet a fost înregistrat în 2012 de către cunoscutul producător de materiale și echipamente fotografice, însă a fost apoi achiziționat de către Apple ca urmare a unei înțelegeri mai mari între cele două companii. Ca urmare a acelei înțelegeri, companiei Apple urmau să îi revină o serie de patente Kodak în schimbul unei sume de bani destul de consistente.

Brevetul întrgistrat de către Kodak descrie un sistem pentru cameră care poate fi controlat de pe un telefon inteligent sau un ceas inteligent. Mai mult, descoperirea celor de la Kodak ar adresa și problema de rezistență a camerei la vânt – aceasta fiind prezentă în cazul camerelor GoPro, printre altele.

Ideea este că brevetul este în mâinile Apple, iar analistul Charlie Anderson de la Dougherty & Co. susține că acțiunile GoPro au scăzut așa de brusc și puternic din cauza îngrijorărilor investitorilor cu privire la intrarea gigantului din Cupertino pe piața camerelor de acțiune-aventură, dominată în prezent de GoPro.

Reacția pieței bursiere a fost însă puțin cam exagerată, deoarece Apple patentează o mulțime de inovații tehnologice, în diferite domenii, dar doar pentru a se asigura că nu le va putea folosi altcineva. Multe dintre tehnologiile companiei nu vor ajunge, așadar, pe vreun produs de serie, iar același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul acestui brevet – care nici măcar nu a fost creat de compania americană.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.