Compania Apple a impresionat în cursul nopții trecute când a prezentat rezultatele financiare. Acestea nu doar că sunt cele mai bune din istoria companiei, depășindu-le cu mult pe cele de anul trecut, dar reușesc să facă invidioase multe alte companii, și inclusiv pe cele din industria petrolieră.

Cunoscuta companie americană de rating Standard & Poor’s susține că Apple a avut în trimestrul 4 al anului 2014 cel mai mare profit înregistrat vreodată de o companie. Cele 18 miliarde de dolari înregistrate ca și profit net de către Apple au reușit să depășească mult recordul anterior stabilit în 2012 de compania petrolieră ExxonMobil, care înregistra într-un trimestru fiscal „doar” 15,9 miliarde de dolari. Impresionantul record devine și mai uluitor atunci când facem un calcul simplu și vedem că Apple a înregistrat un profit de 8,3 milioane de dolari pe oră.

Chiar dacă, așa cum era de așteptat, previziunile analiștilor au fost cu mult depășite de cifrele prezentate de către Apple, aceștia au avut dreptate în legătură cu câteva lucruri importante. Ei au prezis că vânzările foarte mari de iPhone 6 Plus, precum și faptul că foarte multă lume optează pentru varianta de 64 GB a celor mai noi modele de iPhone vor face ca marja brută să depășească previziunea Apple de 37,5-38,5%. Și așa a și fost. Prețul mediu anual de vânzare al iPhone a crescut ci 50$ la 687$, făcând compania Apple să atingă o marjă brută de 39,9 procente.

Directorul general al Apple a descris rezultatele financiare pe trimestrul 4 ca fiind ”uluitoare”, însă a ținut să specifice că ar fi putut fi și mai bune dacă nu ar fi fost probleme cu volatilitatea unor monede naționale.

Încasările și profitul record explică și motivul pentru care, în ciuda programelor de răscumpărare și plată a dividendelor către acționari, rezerva monetară a Apple continuă să crească, ajungând la 178 de miliarde de dolari.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.