Apple anunță că App Store a înregistrat vânzări record de aplicații în 2015

0
99

Apple a avut un an 2014 excepțional, iar dacă vânzările de produse din ultimul trimestru fisacl sau profitul companiei înregistrat în acea perioadă nu a fost anunțat momentan, gigantul din Cupertino prezintă astăzi dezvoltatorilor de aplicații și nu numai câteva cifre de care este foarte mulțumit. Într-un comunicat de presă emis astăzi, compania americană nu doar că a anunțat un număr record de vânzări de aplicații, ci și un număr impresionant de locuri de muncă ce sunt create sau sprijinite de ea.

Consumatorii din lumea întreagă au stabilit un nou record de vânzări pe App Store în prima săptămână a lunii ianuarie, cheltuind aproape o jumătate de miliard de dolari pe aplicații și cumpărături din aplicații. Ziua Noului An a fost, de asemenea, cea mai mare zi din istoria App Store, stabilind un record absolut de vânzări și descărcări. Oficialii Apple se declară extrem de încântați de începutul excepțional al anului 2015 pentru aplicații și App Store, acesta luând-o încă din primele zile pe urmele anului 2014 când au fost încasați de către dezvoltatori peste 10 miliarde de dolari. De la lansarea App Store și până în prezent, Apple a plătit către dezvoltatori nu mai puțin de 25 de miliarde de dolari.

Câteva dintre elementele care au avut un rol esențial în creșterea vânzărilor și a descărcărilor de pe App Store sunt iPhone 6 și iPhone 6 Plus, iOS 8 și chiar campania Apple de susținere a cauzei fundației RED alături de câțiva dezvoltatori. Gigantul din Cupertino mai pune succesul și pe seama unor inovații cum ar fi noul limbaj de programare Swift, tehnologia Metal pentru partea grafică a jocurilor, platforma de testare TestFlight și lansarea platformelor HealthKit și a HomeKit. Toate aceste inovații Apple au fost introduse abia spre finele anului 2014, așa că în 2015 este de așteptat ca ele să aibă o contribuție și mai mare la creșterea calității unora dintre aplicații și implicit la creșterea vânzărilor. Un alt motiv pentru care App Store se bucură de un succes atât de mare este legat într-o oarecare măsură și de introducerea UnionPay ca și metodă de plată pentru consumatorii App Store din China.

Captură de ecran din 2015.01.08 la 21.54.54

Trecând de la App Store la joburi, Apple celebrează acum și un an în care i s-au alăturat un milion de oameni. Potrivit cifrelor publicate pe un microsite disponibil aici, Apple a creat sau suportat nu mai puțin de 1.027.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii, dintre care nu mai puțin de 627.000 sunt legate în mod direct de ecosistemul iOS și App Store. Dintre acest milion de persoane care câștigă un ban de pe urma companiei Apple, 66.000 sunt angajați direct de gigantul din Cupertino. Alți 334.000 de oameni lucrează la alte companii americane partenere Apple (câteva fiind evidențiate pe site) și nu mai puțin de 41.000 lucrează la construcția viitorului campus ”spațial” al companiei.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.