Apple acceptă testarea securității dispozitivelor sale de către guvernul Chinei

0
68

Apple susține cu vârf și îndesat că produsele sale nu au probleme de securitate sau uși secrete care să permită spionarea utilizatorilor. Pentru că nu toate statele cred în acest lucru și se tem că populația lor ar putea fi spionată de către instituțiile guvernamentale americane, Tim Cook ar fi consimțit recent ca oficialii guvernului chinez să poată inspecta cu atenție sistemele de securitate ale iOS și OS X pentru a descoperi eventuale probleme, scrie The Beijing News. Examinarea sistemelor de operare are ca și scop descoperirea unor eventuale uși ”prin spate” care să ofere acces terț la informații sensibile și intime stocate pe dispozitive.

Aceste puncte de examinare fac parte dintr-o înțelegere încheiată recent între Tim Cook și Lu Wei, Ministrul Biroului de Informație și Internet din China. Cei doi s-au întâlnit anul trecut pentru a discuta despre securitatea produselor Apple, Lu Wei exprimându-și la acea vreme îngrijorările cu privire la faptul că produsele Apple ar putea să compromită securitatea guvernului Chinei și intimitatea utilizatorilor cetățeni chinezi. Cook ar încercat să îl asigure pe Lu că dispozitivele Apple nu au niciun fel de uși prin spate care să facă transmiterea datelor către surse terțe. În ciuda insistențelor lui Cook, Lu a insistat ca echipele sale să poată examina produsele Apple și sistemele de securitate ale iOS și OS X pentru a vedea dacă există probleme.

Din moment ce Apple a oferit chinezilor posibilitatea de a inspecta îndeaproape sistemele sale de operare pentru a găsi eventuale probleme de securitate, este puțin probabil să existe uși secrete pe care să încerce să le ascundă. Totuși, reacția chinezilor de după verificări ne va spune mai multe.

China este o piață extrem de importantă pentru Apple. Cum compania americană se află în plin proces de expansiune aici, cu siguranță nu ar vrea să piardă autorizațiile de a-și comercializa produsele în China, motiv pentru care se supune și unor cerințe mai incomode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.