Utilizatorii care creează muzică de pe Mac folosind software-urile produse de compania Apple au primit în cursul acestei dimineți vești foarte bune din partea gigantului din Cupertino. Aplicatia Logic Pro X, precum și însoțitoarea Logic Remote au primit actualizări însemnate pe App Store ce introduc o grămadă de nou funcționalități.

Începând cu Logic Pro X, această aplicație a primit cea mai importantă actualizare din ultimul an și jumătate. Versiunea 10.1 a aplicației este disponibilă pe App Store, sub forma unei actualizări gratuite pentru toți utilizatorii existenți, și introduce o serie de noi profile de toboșari, precum și mai multe instrumente care fac crearea de muzică o sarcină mai ușoară. De asemenea, aplicația mai adaugă o serie de noi sunete, majoritatea fiind specifice muzicii electronice și hip-hop.

Mulțumită noii actualizări, Logic Pro X oferă 10 noi profile de toboșari care pot fi folosiți pentru a cânta în stiluri cum ar fi Techno, Dubstep, House sau Trap, precum și un plugin pentru tobe care permite modificarea ușoară a sunetelor produse de tobe și realizarea de mixaje. Fiecare dintre toboșarii disponibili în Logic Pro X are 8 stiluri de a cânta, iar utilizatorii pot să le personalizeze sau chiar să creeze stiluri noi, în funcție de necesități.

Alături de toboșari și noutățile pentru tobe, utilizatorii vor primi în urma acestei actualizări peste 200 de noi bucăți interpretate la sintetizator, 10 noi Mellotroane, și îmbunătățiri în privința unor funcționalități cum ar fi editor rolă pentru pian. Pluginul Compressor are în sfârșit o interfață optimizată pentru ecranele Retina și vine cu 7 modele, inclusiv cu noul Classic VCA. Pentru administrarea pluginurilor, aplicația introduce acum un nou mod care permite utilizatorilor să păstreze la îndemână și organizate toate acele pluginuri care îi interesează.

Captură de ecran din 2015.01.22 la 09.06.48Printre multe altele, cea mai recentă versiune a aplicației Logic Pro X pentru Mac acceptă Mail Drop și AirDrop pentru partajarea proiectelor. Toate noutățile legate de această actualizare sunt disponibile în lista de pe App Store, pe care o puteți vedea făcând clic pe imaginea alăturată. Ceea ce mai trebuie să știți înainte de a face actualizarea la cea mai recentă versiune a programului este că Logic Pro X este compatibil doar cu Mac-urile care au instalat OS X Mavericks 10.9 sau o versiune ulterioară.

Captură de ecran din 2015.01.22 la 09.07.49

Alături de actualizarea adusă Logic Pro X, compania Apple a mai lansat o actualizare majoră și pentru aplicația Logic Remote adresată dispozitivelor iPad. Versiunea 1.2 a acestei aplicații include un mod de vizualizare pentru plugin nou care oferă acces la parametrii logici și audio ai pluginurilor. Mai mult, ea permite utilizatorilor să folosească gesturilor multi-touch pentru a îmbunătăți tonurile pistelor cu Visual EQ. Alături de aceste noutăți, Apple anunță utilizatorii că vor putea să adauge sau reorganizeze pluginuri de la distanță, precum și că vor putea controla microfonul și alte configurări ale instrumentelor de intrare pentru interfețele audio compatibile.

În final, de o actualizare se bucură și aplicația MainStage, versiunea 3.1 fiind disponibilă pe App Store. Aceasta include o parte dintre noutățile pe care vi le prezentam și la Logic Pro X, printre acestea numărându-se cele legate de pluginul Compressor, de biblioteca audio extinsă cu noutățile pentru sintetizatoare, administratorul de pluginuri și nu numai. Actualizarea la noua versiune a aplicației este, de asemenea, gratuită pentru utilizatorii existenți.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.