Anul 2014 este pe sfârșite, așa că Apple a publicat, urmând tradiția anilor precedenți, topurile celor mai populare și grozave aplicații de pe App Store care au reprezentat un interes mare din partea utilizatorilor sau care au fost lansate pe parcursul anului curent și s-au remarcat pentru diferite calități. Dacă în cadrul acestui articol vă vorbeam despre cele mai populare aplicații, jocuri, melodii, filme, cărți și podcasturi din anul 2014, acum a venit timpul să aruncăm o privire asupra celor mai populare aplicații în rândul utilizatorilor de iPhone și iPod touch din 2014 de pe App Store.

Înainte de a începe, trebuie să punctăm câteva aspecte importante. În primul rând, topul celor mai populare aplicații se referă la aplicațiile care au generat cele mai multe descărcări sau venituri pe tot parcursul primelor 11 luni ale anului curent. Acest top este structurat pe trei secțiuni: aplicații gratuite, aplicații plătite și top încasări, dintre acestea ultima secțiune referindu-se la aplicațiile care au generat cei mai mulți bani pentru dezvoltatori, iar restul la cele mai descărcate.

Top aplicații gratuite pentru iPhone pe App Store România în 2014

Având în vedere topul celor mai populare aplicații gratuite pentru iPhone și iPod touch din 2013, topul anului 2014 nu ne mai surprinde cu nimic. Cea mai populară aplicație a anului în curs a fost în rândul posesorilor de iPhone și iPod touch din România Facebook Messenger (ceea ce este logic din moment ce aplicația aceasta a devenit necesară pentru a mai putea purta conversații pe Facebook). Facebook este următoarea aplicație pe lista celor mai descărcate, iar topul 3 este încheiat de WhatsApp Messenger. Dacă aruncăm o privire asupra primelor 10 aplicații din cele 43 incluse în top, atunci vom vedea că 7 dintre acestea sunt de socializare și mesagerie, și doar trei sunt de alt tip (Google Maps, YouTube și Shazam). Concluzia este, la fel ca și anul trecut, că românilor le place să socializeze, iar mai jos veți vedea și aplicațiile care sunt în topul preferințelor:

[vc_button title=”Vezi topul celor mai populare aplicații gratuite pentru iPhone și iPod touch din 2014″ target=”_self” color=”default” size=”size_small” href=”https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewRoom?fcId=935757651&genreIdString=36&mediaTypeString=Mobile+Software+Applications”]

Top aplicații plătite pentru iPhone pe App Store România în 2014

Jocurile rămân cele mai populare aplicații pe care românii utilizatori de iPhone și iPod touch cheltuie bani. Acest lucru ne explică și motivul pentru care din primele 10 cele mai populare aplicații plătite pentru dispozitivele cu iOS, nu mai puțin de 6 sunt jocuri, iar restul aplicații pentru călătorii, sănătate și fitness, rețele de socializare sau aplicații pentru editarea de poze. Chiar dacă jocurile domină topul 10, cea mai populară aplicație plătită este cea pentru călătorii sau mai exact pentru vizualizarea curselor aeriene – Flightradar24. Nici a treia cea mai populară aplicație nu este un joc, ci este grozava aplicație pentru alarmă – Sleep Cycle. Pe locul al doilea, în schimb, este jocul Pou care încă mai are o popularitate foarte ridicată. Primele zece dintre cele mai populare aplicații plătite ale anului 2014 pe App Store România sunt:

[vc_button title=”Vezi topul celor mai populare aplicații plătite pentru iPhone și iPod touch din 2014″ target=”_self” color=”default” size=”size_small” href=”https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewRoom?fcId=935757650&genreIdString=36&mediaTypeString=Mobile+Software+Applications”]

Top încasări în rândul aplicațiilor pentru iPhone de pe App Store România

În ceea ce privește aplicațile care au generat pentru dezvoltatorii lor cele mai mari încasări pe parcursul anului, ei bine acestea sunt jocuri și în special acele jocuri care au fost promovate intens de dezvoltatorii lor în cadrul altor aplicații. În top 10 cele mai bănoase aplicații de pe App Store găsim doar o singură aplicație care nu este joc – Sygc: GPS, Navigation, Maps și nicio aplicație plătită sau care să nu fie universală. Clash of Clans rămâne pentru încă un an aplicația care a generat foarte mulți bani mulțumită cumpărăturilor din aplicație, fiind precedată în top 3 de Candy Crush Saga și Game of War – Fire Age.

  • Clash of Clans pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Candy Crush Saga pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Game of War – Fire Age pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Boom Beach pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Top Eleven – Be a fotball manager pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Hay Day pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Farm Heroes pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Sygic: GPS, Navigation, Maps pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Empire: Four Kingdoms pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Slotmania pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum

[vc_button title=”Vezi topul celor mai populare aplicații plătite pentru iPhone și iPod touch din 2014″ target=”_self” color=”default” size=”size_small” href=”https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewRoom?fcId=935757654&genreIdString=36&mediaTypeString=Mobile+Software+Applications”]

Ca și o concluzie, nu pot să fiu prea bucuros de faptul că nici în 2014 nu există nicio aplicație creată de un dezvoltator român care să se afle într-unul dintre aceste topuri, dar acest lucru săpune foarte multe despre calitatea aplicațiilor românești (în cele mai multe cazuri).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.