Anunț important pentru toți posesorii de dispozitive iPhone, iPad sau iPod touch care au instalat iOS 8. Într-un moment neașteptat – marți seara – compania Apple a publicat iOS 8.1.2, cea mai recentă versiune a sistemului de operare putând fi descărcată gratuit începând de acum de către toți utilizatorii. iOS 8.1.2 este compatibil, la fel ca și oricare altă versiune a iOS 8, cu iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent) și iPod touch generația a 5-a.

iOS 8.1.2 este o actualizare care include corecturi de probleme ce o recomandă tuturor utilizatorilor și mai ales acelora care au instalat deja iOS 8 pe propriile terminale. Noua versiune a iOS poate fi descărcată prin intermediul sistemului de Actualizare software (Configurări>General>Actualizare software) al iOS sau prin intermediul iTunes. Mai multe detalii despre cum poți efectua actualizarea la cea mai recentă versiune a iOS în deplină siguranță sunt disponibile în tutorialul:

Notă: Linkurile directe pentru descărcarea iOS 8.1.2 de către utilizatorii care vor să facă actualizarea prin ”metoda .ipsw” sunt disponibile mai jos, în cadrul acestei pagini.

iOS 8.1.2 – iată toate noutățile

Potrivit companiei Apple, noua versiune a sistemului de operare vine să corecteze o serie de erori și să adreseze o problemă destul de gravă cu soneriile cumpărate de pe iTunes Store. Se pare că versiunile precedente ale iOS 8 conțineau o eroare din cauza căreia toate soneriile pentru iPhone și iPad cumpărate de către utilizatori de pe iTunes Store erau eliminate de pe dispozitive, fără a mai exista vreo posibilitate ca aceștia să le acceseze de pe iOS.

Mulțumiă noii actualizări, utilizatorii de iPhone și iPad își vor putea recupera din nou toate soneriile pentru iOS cumpărate. Pentru a face acest lucru, toți utilizatorii vor trebui nu doar să instaleze iOS 8.1.2, ci și să acceseze site-ul itunes.com/restore-tones de pe dispozitivele respective, actualizate la cea mai recentă versiune a iOS.

Cei care au efectuat jailbreak folosind metodele Pangu sau TaiG ar trebui să se ferească momentan de efectuarea actualizării la iOS 8.1.2 în condițiile în care mai vor să aibă jailbreak-ul, deoarece Apple ar fi putut înlătura unele dintre problemele de securitate pe baza căreia a fost dezvoltată mai ales cea din urmă soluție.

Chiar dacă pare o actualizare minoră pentru cei mai mulți dintre voi, descărcarea iOS 8.1.2 este recomandată pentru efectuare tuturor utilizatorilor care nu au făcut jailbreak pe propriile terminale.

Descarcă iOS 8.1.2 – linkuri directe

Actualizarea la iOS 8.1.1 este recomandat a fi efectuată printr-una dintre metodele susmenționate (wireless sau iTunes). Dacă, însă, din diferite motive, dorești să faci actualizarea prin metoda ”.ipsw”, atunci am inserat mai jos linkurile pe care trebuie să le descarci pentru a face actualizarea manual.

iPhone:

iPad:

iPod touch:

Notă: Doar modelele GSM de iPhone și iPad (modelul Wi-Fi+Cellular) sunt compatibile cu rețelele din România și majoritatea zonelor de pe glob.

După descărcarea fișierului .ipsw potrivit modelului de iPhone, iPad sau iPod touch pe care îl deții, pentru a face actualizarea va trebui să ai descărcat iTunes 12 sau o versiune ulterioara (mai multe detalii aici) pe propriul computer. Dacă ai instalat deja sau ai descărcat iTunes 12, pornește-l și accesează pagina care îți afișsează informații despre terminalul tau. În pagina respectivă apasă pe tasta Option/alt pe Mac sau Shift (in cazul Windows) și, ținând apasată această tastă, fă clic pe butonul Caută actualizare sau Restaurare. Se va deschide o ferseastră care va afișa toate fișierele de pe computerul tău în cadrul căreia va trebui să cauți fisierul descărcat ce are terminația .ipsw și să faci clic pe el. Așteaptă apoi să se instaleze actualizarea pe propriul dispozitiv.


 

iOS 8.1.2 succede iOS 8.1.1, o versiune a iOS pe care Apple o lansa la jumătatea lunii trecute pentru a îmbunătăți performanțele dispozitivelor iPad 2 și iPhone 4s. Spre deosebire de această actualizare (care pare mai minoră), iOS 8.1.1 primise chiar și o actualizare beta înainte de lansare, un lucru fără precedent pentru o versiune a iOS relativ minoră.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.