Încă de la implementarea cititorului de amprente Touch ID pe iPhone 5s foarte mulți au fost aceia care au încercat fără succes să spargă sistemul conceput de compania Apple. Cu toate acestea, au existat destul de mulți experți în mulaje care pe baza unor amprente perfecte lăsate pe unele obiecte au reușit să reproducă – având o aparatură pe care o întâlnești la criminaliști – mulajul degetelor și să păcălească cititorul de amprente al iPhone. Din păcate sau din fericire lucrurile nu se opresc aici, iar cei de la Chaos Computer Club susțin că au reușit cu succes să reproducă cu succes amprentele unor oameni folosind poze cu degetele acestora.

La convența anuală a clubului din Hamburg, Germania, un membru a demonstrat audienței în direct cum se poate reproduce amprenta Ministrului Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, folosindu-se o fotografie publică a degetului acesteia și un program computerizat numit VeriFinger. Potrivit hackerilor, pentru a obține fotografiile din care se pot extrage amprentele nu este necesară folosirea unor aparate foto ”speciale”. Drept dovadă, fotografia în care a apărut degetul ministrului german a fost înregistrată de jurnaliști la o conferință de presă din octombrie.

Același club german a demonstrat la evenimentul de anul trecut cum poate fi păcălit cititorul de amprente Touch ID al Apple folosind un mulaj după o amprentă lăsată de degetul utilizatorului pe un obiect oarecare. Noua metodă, însă, nu mai necesită obținerea amprentei propriu-zise, ci o simplă fotografie de înaltă rezoluție în care să apară clar degetul folosit pentru autentificarea pe iPhone. La final, trebuie specificat că Chaos Computer Club au anunțat că alte metode de securitate, cum ar fi cele cu recunoaștere facială, pot fi la fel de ușor păcălite prin metode similare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.