Apple va păstra în viitorul său campus un hambar vechi de aproape 100 de ani

0
129

Cu toate că Steve Jobs și echipa de arhitecți contractați au conceput un campus futurist cu clădiri sub forma unor nave spațiale, care folosesc diferite tehnologii noi și inovații în domeniul construcțiilor și amenajărilor, viitorul Apple Campus 2 va include un spațiu special pentru un hambar istoric ce se afla până acum pe terenul unde sunt construite clădirile companiei din Cupertino. Ridicat în 1916, pe când orașul american în care își are Apple sediul nu era decât o livadă întinsă, Hambarul Glendenningeste este declarat un sit istoric.

SJM-BARN-12XX-01.jpg

Se pare că în timpul procesului de demolare a campusului HP pe care Apple l-a achiziționat în urmă cu câțiva ani, gigantul din Cupertino a decis să dezmembreze hambarul bucată cu bucată și să noteze cu atenție modul de asamblare a lor și planul construcției pentru a o putea reloca în cadrul terenului lor. Dacă inițial nu se știa care sunt planurile companiei Apple legate de acest vechi hambar și dacă va intenționa să îl păstreze tot pe terenul său, acum este cert faptul că el va face parte din viitorul campus al companiei, alături de mulți alți pomi fructiferi și clădiri sub forma unor navete spațiale. Potrivit publicației San Jose Mercury News, compania Apple va utiliza hambarul pentru depozitarea echipamentului sportiv, ceea ce înseamnă că îl va plasa în aproprierea centrului pentru fitness din cadrul campusului.

Păstrarea unei construcții istorice care s-a conservat bine în decursul a celor aproape 100 de ani care au trecut peste ea este un lucru care surprinde, deși nu ar trebui. Chiar dacă Apple Campus 2 va fi foarte futurist, Steve Jobs și-a dorit ca acest spațiu să îi aducă aminte de locurile în care și-a petrecut copilăria, motiv pentru care a decis să planteze un număr impresionant de pomi, copaci și arbuști. Același campus își propune să aibă foarte mare grijă de natură nu doar prin spațiile verzi care vor ocupa 80% din suprafața sa, ci și prin intermediul unor instalații solare sau sisteme de climatizare ”naturale”.

- Reclamă -