În cazul în care ești unul dintre utilizatorii de iPhone sau iPad care primește multe clipuri video de la prieteni prin intermediul aplicației Mesaje și ai instalat iOS 8 pe dispozitivul tău, atunci probabil că ai observat o noutate nu tocmai grozavă. După o anumită perioadă de timp, unele dintre clipurile video pe care le primești dispar pur și simplu din aplicația Mesaje și de pe dispozitivul tău, fiind imposibil să le vizualizezi încă o dată fără a le cere prietenilor să ți le mai trimită.

Gândindu-se la faptul că imaginile video ocupă un spațiu mare de stocare pe dispozitivele noastre cu iOS, compania Apple a decis să activeze în cea mai recentă versiune a sistemului de operare funcționalitatea de eliminare automată a mesajelor video. Acesta este un lucru bun dacă dispozitivul tău nu este prea generos atunc când vine vorba de capacitatea de stocare sau dacă ideea unor aplicații precum Snapchat îți surâde. Dar dacă ești unul dintre utilizatorii care și-ar dori ca toate videoclipurile primite de la prieteni să rămână în Mesaje mai mult timp, fără a trebui să le adaugi imediat după ce le-ai primit în Biblioteca foto, atunci cu siguranță te enervează la culme noutatea din iOS 8.

În cazul în care te numeri printre acei utilizatori cărora nu le convine că mesajele video primite de la prieteni sau cunoștințe dispar complet după două minute de la vizualizarea lor sau după două minute de la expedierea lor, atunci trebuie să știi că poți dezactiva noua opțiune a iOS 8.

Cum să modifici durata de expirare a mesajelor video din Mesaje

Cerințe

  • Un dispozitiv iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent) sau iPod touch generația a 5-a
  • iOS 8.0 sau o versiune ulterioară

Modificare

Notă: Înainte de a începe, trebuie să îți spun exact care sunt clipurile video aliminate și în ce condiții. Aplicația Mesaje va elimina automat doar acele clipuri care au fost vizionate sau care au fost trimise, după două minute de la vizionare/trimitere. Nu este însă vorba despre toate clipurile video. Acele clipuri video selectate din biblioteca foto și trimise ca fișier atașat, nu vor fi șterse. În schimb, acelea care sunt înregistrate direct în aplicația Mesaje vor fi eliminate, ele fiind numite Mesaje audio și îndeplinind un rol similar precum mesajele din Snapchat.

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Derulează în jos până la Mesaje și selectează-l;mesaje configurari
  3. În meniul deschis, derulează în jos până la secțiunea Mesaje video și atinge butonul Expiră;IMG_1622-1
  4. Atinge pentru a bifa opțiunea După 1 an (în cazul dispozitivelor care rulează iOS 8.1 sau o versiune ulterioară) sau Niciodată (în cazul dispozitivelor care rulează iOS 8.0, iOS 8.0.1 sau iOS 8.0.2). Implicit este selectată opțiunea După 2 minute.IMG_1624-1

Cum salvezi un mesaj video pentru a nu fi eliminat din Mesaje

Cum în iOS 8.1 nu mai existăopțiunea de dezactivare a funcției Expirare, s-ar putea să vrei ca unele mesaje primite să nu fie eliminate nici măcar după un an și să rămână în Mesaje sau în Biblioteca ta foto. Din fericire, este posibilă salvarea mesajelor video urmând pașii de mai jos:

Notă: Este posibilă salvarea mesajelor numai înainte de a expira!

  1. Deschide aplicația Mesaje de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. Selectează conversația care cuprinde mesajul/mesajele pe care vrei să le salvezi;Conversatii Mesaje
  3. Acum ai două posibilități:
    • Salvezi mesajul în istoricul conversației: Mergi la mesajul video care urmează să expire și atinge butonul Păstrați afișat chiar sub balonul ce conține clipul video. Mesajul video va fi salvat și nu va mai fi eliminat.IMG_1619-1
    • Salvezi mesajul în Biblioteca foto a aplicației Poze: Atinge Detalii, derulează până la secțiunea Fișiere atașate și ține degetul apăsat pe mesajul video pe care vrei să îl salvezi. Vor apărea câteva opțiuni. Selectează Mai multe…>Salvați clipul video.

Acum mesajul/mesajele video alese nu vor mai fi eliminate nici dacă ai setat expirarea la două minute și nici dacă ai setat-o la 1 an.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -