Apple a șters deliberat melodii de pe unele iPod-uri

0
111

Apple trece acum printr-un proces destul de important cu utilizatori mai vechi de iPod, dar și cu câțiva dintre concurenții de pe piața serviciilor de muzică. În cursul zilei de ieri vă spuneam că avocații acuzației au adus ca și probe o casetă video care conține o mărturie a lui Steve Jobs, precum și o serie de e-mailuri pe care regretatul director general al Apple și le-a trimis cu șeful diviziei de marketing. Aceste dovezi au arătat că Apple a obstrucționat accesul serviciilor de muzică terțe la iPod, dar și practicile necurate pe care compania americană le-a avut în încercarea de a-și lichida adversarii. Astăzi, însă, o nouă practică de care Apple nu ar trebui să fie prea mândră a ieșit la suprafață.

Între 2007 și 2009, compania Apple ar fi șters pe ascuns conținutul de pe iPod-uri pe care utilizatorii l-au descărcat de pe serviciile de muzică rivale, scrie The Wall Street Journal. Potrivit unuia dintre avocații acuzării, un utilizator care a descărcat muzică de pe un serviciu de muzică rival iTunes și încerca apoi să sincronizeze acel conținut cu un iPod primea un mesaj de eroare vag. Acest mesaj sfătuia posesorul de iPod să restaureze dispozitivul la setările din fabrică, să șteargă muzica pe care a descărcat-o de pe un alt serviciu de muzică decât iTunes și să se ferească de redarea ei pe iPod.

Dacă vă întrebați cum a răspuns Apple acestor acuzații grave, ei bine directorul de securitate al Apple, Augustin Farrugia, a confirmat aceste practici. El a declarat în fața instanței că Apple a furnizat un mesaj de eroare vag pentru că nu dorea să creeze confuzie în rândul utilizatorilor furnizându-le prea multă informație. De asemenea, el a spus că eforturile companiei de a elimina muzica achiziționată din alte surse decât iTunes au fost făcute în încercarea de a proteja consumatorii de infractori și conținut otrăvit.

În zilele următoare cele două părți implicate în acest proces se vor înfățișa din nou în fața instanței, iar noi ar trebui să mai aflăm și alte dedesubturi și practici necurate ale companiei Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.