Anul 2014 este pe sfârșit, iar Apple a considerat ziua de luni, 8 decembrie, ca fiind cea perfectă pentru a prezenta utilizatorilor de iPhone, iPad și Mac conținutul publicat pe iTunes Store în anul respectiv pe care editorii lor l-au preferat, dar și conținutul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate. La fel ca și în 2013 sau în anii anteriori, compania Apple a publicat pe App Store, iTunes Store și iBooks Store o serie de secțiuni speciale care prezintă utilizatorilor de iPhone, iPad și Mac cele mai bune sau grozave aplicații, jocuri, cărți, podcasturi, melodii, filme și seriale TV care au fost încărcate în magazinele respective pe parcursul anului în curs.

Vorbind strict despre magazinele virtuale ale Apple din România, ele nu afișează decât cel mai popular conținut din App Store și Mac App Store, cu toate că există iTunes Store pentru muzică și podcasturi, dar și iBooks Store. Nu știu, însă, de ce cred că nu se mai miră nimeni de acest lucru. Din acest motiv, vom vorbi mai în detaliu despre aplicațiile și jocurile anului, și vom menționa doar cele mai populare melodii, cărți, filme, seriale TV și podcasturi din anul ce are să se încheie peste aproximativ 3 săptămâni.

Aplicația și jocul anului 2014 pentru iPhone

Aplicația anului pentru dispozitivele iPhone (și iPod touch) este, potrivit companiei Apple, Replay Video Editor. În cazul în care nu vă mai amintiți, Replay este un editor video inedit și extrem de puternic care oferă utilizatorilor o serie de instrumente ce ajută la crearea de conținut inedit și pe care dezvoltatorii săi l-au prezentat pentru prima dată abia în octombrie, la conferința de prezentare a iPad Air 2. Pe locul imediat următor, Apple listează aplicația Peak – Brain Training care oferă utilizatorilor de iPhone o serie de exerciții pentru creier ce ajută la dezvoltarea anumitor abilități. Celelalte aplicații din topul anual al Apple pot fi văzute aici.

  • Replay Video Editor pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Peak – Brain Training pentru iPhone – Gratuit – Descarcă acum

Jocul anului pentur dispozitivele iPhone (și iPod touch) este considerat de către Apple a fi Threes! Acest joc a creat mult interes din partea utilizatorilor pentru că reprezintă un concept unic care obligă utilizatorii să unească o serie de cifre asemănătoare pentru a obține numere cât mai mari fără a ocupa tot spațiul de pe ecran. Leo’s Fortune urmează, potrivit Apple, în lista celor mai bune jocuri din 2014 și vorbim despre un alt joc inedit care se remarcă prin grafică și o serie de personaje unice. Celelalte jocuri selectate de Apple ca fiind cele mai bune după Threes! și Leo’s Fortune pot fi văzute accesând această pagină de pe App Store.

Aplicația și jocul anului 2014 pentru iPad

Trecând la iPad, editorii App Store consideră că noua aplicație Pixelmator este demnă de titlul Aplicația anului 2014. Prezentată în cadrul conferinței care a dezvăluit noul iPad Air 2, Pixelmator reprezintă versiunea pentru tablete a unui program de editare foto extrem de capabil cu care posesorii de Mac sunt obișnuiți. Următoarea aplicație grozavă pe listă este Kitchen Stories, și vorbim evident despre o aplicație pentru gătit care aduce pe tablete o carte de bucate gratuită cu poze și imagini pentru rețete delicioase și ponturi pentru gătit. Celelalte aplicații selectate de către Apple ca precedând Pixelmator și Kitchen Stories în topul anual al celor mai bune aplicații de pe App Store pot fi văzute urmând acest link.

Jocul anului 2014 pentru tabletele iPad este Monument Valley și vorbim despre un alt concept inedit bazat pe iluzile optice. Acest joc a fost intens promovat datorită calității lui, iar cei 3,59 € pe care îi cer dezvoltatorii săi pe el merită din plin plătiți. Următorul joc pe lista celor mai bune din 2014 este Heartstone: Heroes of Warcraft – un joc bazat pe carduri destul de apreciat pe App Store. Jocurile din topul celor mai bune din 2014 care precedă Monument Valley și Heartstone pot fi vizualizate urmând acest link direct către App Store.

Aplicația și jocul anului 2014 pentru Mac

Mac-urile nu au fost date uitării nici în 2014 de către Apple, compania americană anunând utilizatorii că Notability este cea mai bună aplicație din anul curent. Disponibilă și într-o versiune specială pentru dispozitivele iPhone și iPad, Notability pentru Mac preia acel concept care ajută utilizatorii să înregistreze și organizeze o gamă variată de notițe. Următoarea aplicație a anului, după Notability, este, conform Apple, Afinity Designer, o aplicație foarte complexă pentru crearea de grafică și ilustrații direct de pe computerele Mac.

Jocul anului pentru computerele Apple a fost desemnat Tomb Raider, un joc de lupte care o are în centru pe Lara Croft și care a fost publicat pe App Store la începutul anului 2014. Imediat după acest joc, Apple a desemnat Transistor ca fiind ocupantul poziției a doua în topul anual al celor mai bune jocuri. Vorbim despre un RPG de acțiune stiințifico-fantastic care plasează utilizatorii într-un mediu futurist în care pot folosi o armă extrem de puternică.

Cele mai bune melodii, filme, cărți și podcasturi din 2014

Vă spuneam mai sus că Apple nu a anunțat pentru România decât cele mai bune aplicații și jocuri pentru iPhone, iPad și Mac. Cu toate acestea, în alte țări a publicat conținutul popular și din alte magazine, iar acesta este în unele cazuri disponibil și pe iTunes Store și iBooks Store România. Iar pentru că iTunes Store SUA este cel mai popular și magazinul căruia compania amerincă îi acordă cea mai mare atenție, mă voi referi la el.

Melodia anului 2014 pe iTunes Store a fost desemnată de către Apple Fancy (feat. Charli XCX) interpretată de către Iggy Azzalea. Beyonce a fost desemnată artistul anului grație albumului solo care îi poartă numele. Albumul anului 2014 este 1989 a lui Taylor Swift, iar cel mai bun artist nou al acestui an a fost considerat de către Apple Sam Smith grație albumului său In the lovely Hour.

Filmul anului 2014 a fost desemnat Guardian of the Galaxy (Gardienii galaxiei), în timp ce emisiunea TV a anului a fost desemnată Fargo, Sezonul 1Podcastul anului 2014 a fost desemnat Dan Carlin’s Hardcore HistoryÎn fine, cartea anului în categoria Ficțiune este All the Light We Cannot Seeîn timp ce în categoria Nonficțiune este The Short and Tragic Life of Robert Peace.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.