Tim Cook este din nou în atenția presei internaționale în cursul zilei de astăzi fiindcă a purtat noi discuții cu un oficial de rang înalt din Republica Populară China și a fost nominalizat de faimoasa revistă Time pentru unul dintre cele mai râvnite premii ale anului – Persoana anului.

Începând cu întâlnirea, directorul general al companiei Apple a primit la sediul companiei din Cupertino pe ministrul chinez pentru administrația spațiului cibernetic. Potrivit China.com.cn, citată de Bloomberg Businessweek, vizita ministrului chinez a avut drept scop dezbaterea unor probleme din sfera cibernetică ce reprezintă interes pentru China, precum și Apple Watch. Tim Cook a fost fotografiat prezentând oficialului chinez Apple Watch-ul cu brățară sport pe care îl poartă la încheietura mâinii sale încă de la lansare.

Se pare că ministrul chinez ar fi reiterat în fața lui Tim Cook faptul că țara din care provine dorește să își deschidă piața pentru noile produse și tehnologii, dar nu înainte ca acestea să fie inspectate cu atenție. Fiecare dispozitive care urmează să fie comercializat în China ar trebui să treacă de o evaluare oficială efectuată de comisia pentru securitate în domeniul Internetului. Această evaluare ar trebui să asigure Statul Chinez că produsul respectiv nu reprezintă un pericol de securitate națională și că nu este compromis, și că datele utilizatorilor sunt stocate în siguranță. Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca Apple să aibă din nou ceva probleme cu punerea în vânzare cât mai rapidă a Apple Watch în China – țara care reprezintă una dintre cele mai importante piețe de pe glob în care viitorul smartwatch va fi comercializat.

Separat de vizita efectuată de oficialul chinez în California, aflăm astăzi de la revista Time că Tim Cook a fost nominalizat pentru premiul de Persoana Anului 2014, alături de alte 8 persoane (sau grupuri de persoane, în cazul protestatarilor din Fergurson sau îngrijitorii persoanelor cu Ebola). Revista motivează nominalizarea lui Tim Cook pentru produsele pe care Apple le-a lansat în 2014 (iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Apple Pay), dar și pentru decizia lui de a-și face publică orientarea sexuală pe parcursul acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.