Apple a inițiat un program de înlocuire gratuită a bateriilor unor modele MacBook Pro din 2016 și 2017

- Publicitate -

După ce aseară a lansat macOS 11.2.1, o actualizare al cărei scop principal este de a adresa o problemă care împiedica încărcarea bateriei unor modele MacBook Pro din 2016 și 2017, în această dimineață Apple a anunțat lansarea unui program de înlocuire a bateriilor modelelor de MacBook Pro afectate.

Într-un document de asistență, Apple susține că „un număr foarte mic de clienți care utilizează computere MacBook Pro din 2016 și 2017 au întâmpinat o problemă legată de baterie, care nu se încărca mai mult de 1%.” Mai mult, starea de sănătate a bateriei pe aceste dispozitive indică „se recomandă service.”

În situația în care aveți unul dintre modelele de MacBook Pro din lista de mai jos, acesta nu se încarcă mai mult de 1%, iar starea de sănătate a bateriei indică „se recomandă service”, atunci Apple va înlocui gratuit bateria laptopului într-unul dintre service-urile sale și/sau ale partenerilor. Modelele de MacBook Pro afectate de problema descrisă mai sus sunt următoarele (pentru a identifica modelul de MacBook, va trebui să faceți clic pe sigla Apple din colțul stânga sus al ecranului și să dați clic pe „Despre acest Mac”):

  • MacBook Pro (13 inch, 2016, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inch, 2017, două porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inch, 2016, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 inch, 2017, patru porturi Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (15 inch, 2016)
  • MacBook Pro (15 inch, 2017)

Potrivit Apple, dacă MacBook-ul îndeplinește cumulativ cele trei condiții mai sus enumerate, utilizatorul va putea să contacteze asistența sa în vederea înlocuirii bateriei. Desigur, tehnicienii din service vor examina computerele în prealabil, pentru a verifica dacă sunt eligibile pentru acest program de înlocuire.

În situația în care ai un MacBook din lista de mai sus dar se încarcă mai mult de 1% și/sau starea bateriei indică „Normală”, atunci Apple avertizează că este indicat să îl actualizezi numaidecât la macOS Big Sur 11.2.1 (sau o versiune mai nouă) și sau să instalezi actualizarea suplimentară macOS Catalina 10.15.7 2021-002 pentru a preîntâmpina apariția acestei probleme.

Utilizatorii macOS Big Sur pot determina dacă bateria MacBook-urilor lor necesită înlocuire deschizând aplicația Preferințe sistem, făcând clic pe Baterie, selectând Baterie în bara laterală și făcând apoi clic pe Sănătate baterie. În macOS Catalina 10.15 și versiunile precedente, verificarea stării de sănătate a bateriei se face prin apăsarea lungă a tastei Opțiune și efectuarea unui clic pe pictograma Baterie din bara de meniu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.