Skype va putea fi folosit si de pe web pentru a initia apeluri si trimite mesaje

1
177

Skype este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie si apeluri video/voce VoIP, sute de milioane de oameni utilizandu-l zilnic pentru a vorbi cu cei apropriati, prieteni sau in scop de afaceri. In curand, insa, Skype va deveni si mai grozav fiindca va putea fi utilizat direct dintr-un navigator web. Ca parte a planului amplu de extindere a produselor sale pe toate platformele disponibile, Microsoft a anuntat la acest sfarsit de saptamana lansarea unei noi versiuni beta a Skype pentru Web pe care utilizatorii o vor putea folosi in locul aplicatiei pentru Mac si PC. Serviciul Skype va putea fi accesat in versiunea web de pe orice navigator (browser) modern fara a fi necesara folosirea vreunei extensii sau a unui plugin.

Skype pentru Web se bazeaza pe API-urile Web Real-Time Communication (WebRTC) pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a efectua apeluri voce si video, precum si de a trimite mesaje direct din navigator. Aceasta tehnologie face ca serviciul pentru web sa fie accesibil din toate navigatoarele moderne, inclusiv Safari 6 (sau o versiune mai recenta), Internet Explorer 10, Google Chrome sau Firefox.

Momentan ne referim la Skype pentru Web ca si la ceva ce apartine de timpul viitor intrucat versiunea publica nu este disponibila. In schimb, compania Microsoft a anuntat ca un numar mic de utilizatori vor putea folosi versiunea de testare (beta) a Skype pentru Web, accesul la ea facandu-se pe baza de invitatie. Data lansarii versiunii publice nu a fost anuntata inca de Skype, insa in luniile viitoare ea ar trebui sa fie accesibila pentru oricine.

Skype pentru Web va putea fi accesat la adresa Skype.com. Aici utilizatorii trebuie sa se logheze in propriile conturi Skype pentru a putea ulterior sa trimita mesaje ori sa isi sune prietenii prin cateva clicuri.

Una dintre problemele pe care utilizatorii de laptopuri (inclusiv MacBook-uri) ar putea sa o sesizeze acum este legata de consumul de energie. Skype noteaza ca versiunea pentru web a serviciului sau poate reduce autonomia bateriei, insa speram ca pana in momentul lansarii aceasta eroare sa fie adresata.

1 COMENTARIU

  1. Sincer sa fiu nici nu mai imi dadeam seama ca folosesc o aplicatie, atat de bine mi-a intrat in sange. Probabil ca din browser va fi si mai facil, s-ar putea ca utilizatorii sa aiba la inceput o oarece reticenta tocmai pentru ca nu e aplicatie si s-ar putea gandi la riscuri de securitate, o aplicatie instalata pare mai sigura din acest punct de vedere.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.