Samsung urmează să producă mai multe componente cheie pentru iPhone 6 și Apple Watch

0
1448

Pentru Apple, Samsung este aparent un rival la fel de mare ca și Google, însă asta nu înseamnă că între cele două companii nu există numeroase parteneriate. În ciuda faptului că s-a tot zvonit că Apple va rupe înțelegerile pe care le are cu Samsung Electronics pentru producerea unora dintre componentele dispozitivelor sale, astăzi aflăm de la o publicație sud-coreeană că în curând Apple va depinde și mai mult de Samsung.

Citând surse din industrie jurnaliștii de la BusinessKorea afirmă că Apple va depinde și mai mult de Samsung după ce compania din Coreea de Sud va începe să producă mai multe componente pentru iPhone 6, dar și câteva dintre componentele esențiale din Apple Watch. Se pare că Apple dorește ca Samsung să furnizeze cipurile RAM, stocarea flash NAND și bateriile pentru iPhone 6, suplimentând stocurile sau înlocuind anumiți parteneri ai companiei americane.

Dintre componentele enumerate mai sus, stocarea flash NAND ar putea să o îngrijoreze mai mult pe Apple încât să apeleze la Samsung pentru a-i furniza toate cipurile de care are nevoie. Utilizatori de iPhone 6 și iPhone 6 Plus (mai ales care dețin modelele de 128 GB) au acuzat compania Apple că dispozitivele lor dau erori fatale în multe aplicații și au numeroase probleme de funcționare. Acest lucru s-ar datora faptului că Apple folosește în cazul versiunilor de 128 GB ale iPhone 6 și iPhone 6 Plus memorii flash cu celule pe nivel triplu (TLC) și nu pe nivel multiplu (MLC). Acest tip de memorii sunt mai ieftine și lente, însă adevăratul motiv pentru care Apple nu le-a implementat pe cele folosite în cazul tuturor celorlalte modele de iPhone ar putea fi furnizorii.

Separat de iPhone 6, aceeași publicație susține că Samsung va furniza companiei Apple cipul Apple Watch. Intitulat S1, cipul Apple Watch creat de către Apple este ceva mai diferit decât cipurile din seria A, deoarece include aproape toate componentele interne de care are nevoie micul dispozitiv pentru a funcționa într-un singur modul mai compact și durabil.

Momentan nu se știe cât de veridice sunt informațiile prezentate de sud-coreeni, însă nu ar fi pentru nimeni o surpriză dacă Apple ar alege să producă mai multe componente din produsele sale la cel mai mare producător de semiconductoare din lume.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.