OS X 10.10.1 nu înlătură toate problemele Wi-Fi aduse de Yosemite

0
160

Apple a lansat aseară versiunea finală a OS X Yosemite 10.10.1, alături de iOS 8.1.1 și versiunea 7.0.2 a software-ului pentru Apple TV. Printre multiplele noutăți pe care Apple le listează în notițele lansării OS X 10.10.1 se numără și ”sporirea fiabilității Wi-Fi”.

Știm deja că prima versiune a OS X Yosemite cauza probleme serioase cu conexiunile Wi-Fi pentru unii posesori de Mac-uri, iar Apple a ascultat de sesizările lor și a încercat să le rezolve pe toate. Din păcate, însă, nu a prea reușit să înlăture toate problemele legate de Wi-Fi în OS X Yosemite. ComputerWorld scrie că un număr serios de utilizatori suțin pe forumurile Apple și nu numai că problemele cu conexiunile Wi-Fi persistă pe Mac chiar li după efectuarea actualizării la OS X 10.10.1. Mai exact, unii dintre acești utilizatori în continuare nu reușesc să se conecteze deloc la Wi-Fi, în timp ce alții notează că vitezele de descărcare a datelor prin Wi-Fi au rămas în continuare foarte scăzute. Partea și mai interesantă este că problema cu Wi-Fi nu este nicidecum una hardware existând chiar și utilizatori ai celor mai modele de Mac ce folosesc cele mai recente stații de bază AirPort și tot nu reușesc să stabilească o conexiune stabilă la Wi-Fi de pe propriile computere.

Cum problema este una prin excelență software, rezolvările concrete nu prea există sau nu au fost descoperite. De la caz la caz pot exista diferite modalități de rezolvare a problemei, însă nu toate sunt la fel de simple. Unii utilizatori susțin că reinstalarea OS X Yosemite pe propriile Mac-uri a ajutat la restabilirea unor conexiuni Wi-Fi bune, în timp ce alții au găsit rezolvarea ăn rularea routerelor în modul Punct de acces, computarea conexiunii pe o bandă de 2,4 GHz sau rularea unui script creat de ei pentru a reporni monitorul Wi-Fi al OS X.

Problemele cu OS X Yosemite nu sunt doar acestea, izolat înregistrându-se și alte situații în care unele funcții ale Mac-urilor sau OS X nu funcționează deloc sau nu funcționează așa cum ar fi de așteptat.

Apple nu a comunicat în prezent nimic în legătură cu aceste probleme Wi-Fi, însă angajați ai companiei au îndrumat utilizatorii să revoce accesul rețelelor preferate în panoul Rețea din Preferințe sistem sau să reseteze Controlerul de Management a Sistemului.

Desigur, toate rezolvările susmenționate ar putea să funcționeze sau nu, viitoarele versiuni ale OS X Yosemite trebuind să înlăture complet orice fel de problemă cu Wi-Fi pe Mac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.