iOS 8.1.1 crește spațiul de stocare pe iPhone și iPad cu 500 de MB

0
449

Știm că niciodată un iPhone de 16 GB nu își va permite să stochezi exact 16 GB de date pe el, la fel cum nici unul de 32 GB nu îți va permite să stochezi decât vreo 28 GB de date și așa mai departe. Practic cu cât capacitatea de stocare a unui dispozitiv iOS este mai mare, cu atât spațiul ocupat de elemente ce nu pot fi eliminate este mai mare. Din păcate, actualizările iOS reduc și ele într-o oarecare măsură spațiul de stocare, aparent cu o excepție: iOS 8.1.1.

Lansat aseară, iOS 8.1.1 nu doar că aduce semnificative îmbunătățiri în privința performanțelor pe iPhone 4s și iPad 2 (dar și pe celelalte modele), ci și mărește capacitatea de stocare a dispozitivelor care au făcut deja actualizarea la iOS 8. Se pare că Apple a găsit o modalitate prin care să reducă spațiul de stocare ocupat de sistemul de operare și diferitele fișiere preinstalate, așa că toți utilizatorii ar trebui să obțină după actualizare câteva sute de MB în plus pentru stocarea datelor.

iMore scrie că au efectuat câteva teste pe dispozitive iPad pentru a vedea dacă informațiile potrivit cărora iOS 8.1.1 crește spațiul de stocare disponibil sunt adevărate. Răspunsul? Afirmativ. Se pare că pe un iPad mini 3 spațiul de stocare disponibil după actualizare a crescut de la 7,5 GB la 7,9 GB, în timp ce pe un iPad Air 2 a crescut de la 40,9 la 42,8 GB. Cu alte cuvinte, observăm chiar și o creștere de 1,8 GB a spațiului de stocare pe unele dispozitive.

În aceste condiții și urmărind ceea ce scriu și utilizatorii, aceștia afirmă că spațiul de stocare crește în medie cu 500 de MB după actualizarea dispozitivelor iPhone și iPad, fiind mai mare pe acelea cu capacitate de stocare mai mare.

Această creștere va fi apreciată mai ales de utilizatorii care au dispozitive iPhone sau iPad de 8 GB sau 16 GB unde fiecare MB se cunoaște, iar câteva sute în plus sunt suficienți pentru a descărca alte câteva aplicații, captura mai multe poze sau adăuga mai multe melodii.

Actualizarea la iOS 8.1.1 este posibilă pentru toți utilizatorii de iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent) și iPod touch generația a 5-a. Poți și chiar este recomandat să faci actualizarea prin intermediul sistemului actualizare software (Configurări>General>Actualizare software) sau prin intermediul iTunes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.