Orange vs Vodafone – comparatia ofertelor la iPad Air 2 si iPad mini 3

0
1815

Noile tablete iPad Air 2 si iPad mini 3 au fost puse in vanzare de catre operatorii Vodafone si Orange la mijlocul acestei saptamani, dupa doar cateva zile de disponibilitate a dispozitivelor in stocurile mai multor magazine online de la noi. Ieri va prezentam ofertele Orange si Vodafone create special pentru noile tablete si observam cateva diferente semnificative intre ceea ce ofera fiecare dintre cei doi.

Asa cum am facut si la iPhone 6 si iPhone 6 Plus, am realizat un tabel comparativ pentru a vedea mai bine principalele diferente atat in ceea ce priveste pretul subventionat si pretul standard al iPad Air 2 si iPad mini 3 la Orange si Vodafone, cat si beneficiile incluse de fiecare dintre cei doi operatori. Iar pentru ca aceasta comparatie sa fie completa, m-am gandit sa adaug un tabel in care preturile fara abonament („la liber”) sa fie comparate nu doar intre cei doi operatori, ci si intre ei si eMAG, cel mai mare magazin online din Romania.

Orange vs Vodafone – comparatia ofertelor la iPad Air 2 si iPad mini 3

Cum fiecare dintre cei doi operatori au in portofoliu 3 abonamente recomandate pentru noile iPad-uri, am impartit tabelul pe trei sectiuni: Top, Mediu si Accesibil. Acestea desemneaza abonamentele in functie de pretul lunar, fiind alaturate doua abonamente ale caror costuri lunare si beneficii incluse sunt comparative.Captură de ecran din 2014.11.05 la 20.32.14

In tabelul de mai sus putem observa ca Orange comercializeaza iPad Air 2 si iPad mini 3 la un pret mult mai mic decat cel practicat de Vodafone. Sa luam, de exemplu, iPad Air 2 cu 16 GB spatiu de stocare si abonamentele recomandate de top (deci ale caror pret lunar este cel mai mare). Daca la Vodafone tableta costa 514 € alaturi de un abonament de 29 €/luna, la Orange costa doar 399 € cu un abonament de doar 21 € pe luna. Diferenta se mentine chiar si in cazul celor mai mici abonamente din oferta celor doi operatori. Desi la Vodafone pretul tabletei nu fluctueaza atat de mult in functie de abonamentul ales, costul modelului de iPad Air 2 selectat este de 534 € impreuna cu un abonament de 15 €. La Orange, in schimb, tableta costa 489 € alaturi de un abonament de 489 € pe luna. Situatia nu difera nici in cazul iPad mini 3, Orange ramanand cu un raport intre pretul tabletei si pretul abonamentului mult mai bun decat Vodafone.

Spre deosebire de Orange, insa, Vodafone ofera posibilitatea de a cumpara orice iPad, in orice versiune, intr-un sistem propriu de rate. Acesta presupune un avans de 0€ (indiferent de model sau versiune) si a unei rate lunare care incepe de la 21 € in cazul iPad mini 3 si 24 € in cazul iPad Air 2, alaturi, desigur, de unul dintre cele trei abonamente din tabel. Chiar daca dupa doi ani vei ajunge sa platesti cu cateva zeci de euro mai mult pe iPad, poate iti va fi mai usor sa achizitionezi tableta in accest mod.Captură de ecran din 2014.11.05 la 20.32.22

In privinta abonamentelor, lucrurile stau diametral opus. Desi tabletele sunt mai scumpe la ei, Vodafone ofera mult mai mult trafic de Internet prin 4G decat ofera Orange. Mai exact, cel mai mic abonament al Vodafone, Smart Net 15 (€) iti aduce 10 GB de trafic inclus, in timp ce cel mai scump abonament Orange, Colibri 21 (€) iti ofera doar 8.0 GB de trafic. Cel mai mic abonament al Orange, Colibri 11, in schimb, iti ofera numai 2 GB de trafic inclus. Daca ne uitam la abonamentele de top, atunci vom observa ca nu mai putin de 30 GB de internet sunt oferiti de abonamentul Turbo 4G (29 €) la Vodafone. Alaturi de traficul inclus, fiecare operator ofera si alte beneficii, Orange avand avantajul optiunii Happy Night ce iti permite sa navighezi in voie seara pe Internet fara a face trafic suplimentar.

Desigur, daca ai nevoie de mult internet lunar sau stii ca iti vei folosi iPad-ul si pe post de hotspot Wi-Fi, atunci probabil ca te vei orienta dupa oferta celor de la Vodafone, chiar daca vei fi nevoit sa platesti mai mult pe dispozitiv.

Orange vs Vodafone vs eMAG – comparatia pretului iPad Air 2 si iPad mini 3 „la liber”

Daca nu te tenteaza achizitionarea unui iPad impreuna cu un abonament ori ai gasit in alta parte o oferta mai buna la abonament si iti doresti modelul Wi-Fi + Cellular, atunci s-ar putea sa cauti cel mai mic pret standard pentru tableta Apple dorita. Tabelul de mai jos iti va oferi raspunsul:

Captură de ecran din 2014.11.05 la 21.27.04

*Orange nu a anuntat inca oferta de pret intreaga pentru iPad. Tabelul va fi actualizat in momentul in care operatorul va veni cu mai multe detalii.

Dupa cum se poate observa, operatorii au un pret mai bun la iPad decat eMAG si in principiu decat orice magazin online din Romania – in momentul de fata. Pretul practicat de Vodafone si Orange pentru iPad difera doar cu cativa euro fata de cel practicat de Apple in magazinele sale din Europa.

Trebuie facuta precizarea ca tabletele iPad nu se pot bloca in nicio retea, deci indiferent cum le-ati achizitiona, ele vor putea fi folosite in orice retea doriti,

Linkuri

Orange

 

Vodafone

eMAG

 

 

 

Concluzii

In ceea ce priveste achititionarea unei tablete, lucrurile stau mai simplu decat la telefoane, deoarece nu depinzi neaparat de o anumita retea (atat Vodafone, cat si Orange au retele bune in Romania). Daca ne uitam strict la oferta si stim ca nu vom face foarte mult trafic de internet de pe iPad, atunci oferta de la Orange va fi mai mult decat satisfacatoare. Daca, insa, dorim mult trafic de Internet, atunci oferta Vodafone se va mula mai bine pe nevoile noastre.

In cazul in care se doreste achizitionarea unui iPad la liber, deci fara abonament, atunci oferta cea mai buna o au tot Vodafone si Orange (diferentele de pret intre cele doi operatori, daca sunt, sunt foarte mici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.