iPhone si Apple Watch inlocuiesc cheile camerelor la un important lant hotelier

0
135

Dupa ce in ianuarie lansa un program pilot la cateva dintre locatiile sale, lantul hotelier Starwood a anuntat in cursul zilei de astazi lansarea oficiala a programului SPG Keyless care va permite tuturor clientilor sa isi foloseasca dispozitivele iPhone, Apple Watch (la anul) sau Android pentru a-si rezerva camera la hotel si deschide usile prin Bluetooth. Sistemul de incuiere si descuiere pe baza telefonului va fi disponibil la 10 dintre hotelurile Starwood Aloft, Element si W din jurul lumii incepand de miercuri, urmand a fi extins la 150 de hoteluri ale lantului sau 30.000 de camere de hotel pana la finele anului viitor.

Clientii Starwood vor trebui sa descarce de pe App Store aplicatia SPG si sa permita notificarile push. Dupa descarcarea aplicatiei si rezervarea unei camere la un hotel „keyless”, clientii isi vor putea folosi dispozitivele mobile pentru a intra in camere fara a mai scoate din buzunar cheile ori cardurile de acces. Cei care fac rezervarea online primesc prin aplicatie o notificare cu numarul camerei rezervate si cheia Bluetooth atunci cand camera este ocupabila, ceea ce inseamna ca atunci cand vor ajunge la hotel vor putea sa treaca fara probleme de receptie si sa mearga direct in propria camera. Descuierea usilor se va face prin simpla indreptare a dispozitivului iPhone catre sistemul de incuiere, atunci cand aplicatia SPG este deschisa.

Hotelurile Starwood care au usi „keyless” se gasesc in orase precum Beijing, Cancun, Cupertino, Harlem, Doha, Hollywood, Hong Kong,New York si Singapore.

Aplicatia SPC: Starwood Hotels & Resort poate fi descarcata gratuit de pe App Store urmand acest link, ea fiind actualizata in cursul zilei de astazi pentru a oferi compatibilitate cu noul sistem de deschidere a camerelor de hotel.

Starwood nu este singurul lant hotelier din lume care va inlocui incet, dar sigur cheile cu telefoanele. Celebrul lant hotelier Hilton si-a anuntat de cateva luni intentia de a oferi clientilor un sistem de check-in si selectare a camerelor direct din aplicatiile pentru telefon pana la finele anului, precum si incuietori inteligente. Acestea din urma vor ajunge abia anul viitor la cateva dintre hotelurile lantului care a anuntat tot astazi initierea unui program pilot de testare a nului sistem de inchidere.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.