iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt capabile să redea video în format 4K

0
535

Una dintre capacitățile noilor dispozitive iPhone 6 și iPhone 6 Plus sau, mai bine spus, a noului cip dual-core Apple A8 este cea de redare a videoclipurilor în format 4K. În ciuda faptului că niciunul dintre cele două dispozitive nu au ecrane cu rezoluții 4K (rezoluția ecranului iPhone 6 este 1334 x 750 pixeli, în timp ce rezoluția ecranului iPhone 6 Plus este 1920 x 1080 pixeli), ambele tratează corect clipurile video înregistrate în formate mult mai mari.

Descoperirea a fost făcută de către dezvoltatorii din spatele WALTR, o aplicație pentru Mac creată pentru a face mai facilă încărcarea oricărui fișier de muzică sau video pe un iPhone sau iPad și convertirea lui într-un format acceptat pentru redare pe aceste dispozitive. Potrivit dezvoltatorilor, descoperirea reprezintă o pură întâmplare, fiindcă ea a fost făcută în timp ce testau o nouă versiune a WALTR alături de un dispozitiv iPhone 6.

Fiindcă nu au ecrane cu rezoluții 4K, dispozitivele iPhone 6 și iPhone 6 Plus nu vor fi capabile să reproducă nivelul de detalii al unui clip 3840 x 2160. Cu toate acestea, cipul A8 este capabil să le redea în așa fel încât utilizatorul să le poată vedea fără căderi la 50 Mbps sau cu mici căderi la 100 Mbps.

Așadar, este bine de știut dacă ai un iPhone 6 și iPhone 6 Plus că el este capabil să redea video în format 4K, chiar dacă s-ar putea să nu îți dorești vreodată să adaugi un astfel de clip pe propriul dispozitiv. Fișierele în format 4K au o dimensiune foarte mare, iar faptul că ecranele noilor dispozitive iPhone nu au o rezoluție atât de mare încât tu să poți observa toate detaliile suplimentare oferite de un clip la o astfel de rezoluție, nu va determina prea mulți utilizatori să le stocheze.

Legat de videoclipurile în format 4K, trebuie menționat că pe App Store există aplicații care îți permit să înregistrezi video în acest format, chiar dacă dispozitivele iOS nu au camere capabile să o facă nativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.