Cum sa recuperezi pozele si clipurile video sterse accidental de pe iPhone sau iPad – Tutorial

- Publicitate -

Neatentia si modul relativ simplu de a sterge mai multe fotografii si/sau clipuri video de pe iPhone sau iPad pot duce la eliminarea accidentala a unor imagini importante de care vei constata la un moment dat ca aveai mare nevoie ori care iti aduceau amintiri frumoase. Desigur, iOS ofera suficiente modalitati prin care iti poti recupera fotografiile sterse, iar pe langa Fluxul foto, Biblioteca foto iCloud, backupurile si sincronizarea imaginilor mai exista, incepand cu iOS 8, inca o modalitate.

Apple a implementat in aplicatia Poze a iOS 8 un album inteligent care va stoca fiecare dintre pozele tale pe iPhone, iPad si iPod touch, chiar si dupa ce le-ai sters. Acest album este unul inteligent fiindca nu pastreaza o vesnicie imaginile tale, respectandu-ti solicitarea de a le sterge si indeplinind-o dupa 30 de zile de la primirea comenzii.

Asadar, daca ai sters relativ recent una sau mai multe poze sau un clipuri video de pe iPhone sau iPad, atunci exista toate sansele de a le recupera fara a apela la alte metode mai dificile.

Cum sa recuperezi imaginile sterse recent pe iPhone si iPad in iOS 8

 1. Deschide aplicatia Poze de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad care ruleaza iOS 8 ori o versiune ulterioara a sistemului de operare;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
 2. Atinge fila Albume situata in coltul din dreapta jos al ecranului;albume poze
 3. Deschide albumul Sterse recent;recuperare poze
 4. In albumul deschis vor fi afisate toate pozele si clipurile video pe care este posibil sa le recuperezi:
  • Daca doresti sa recuperezi simultan mai multe poze sau clipuri video: Atinge butonul Selectati, apoi selecteaza fiecare dintre popzele/clipurile video sterse pe care iti doresti sa le recuperezi (o bifa va aparea pe fiecare dintre pozele selectate de tine). Dupa selectarea pozelor, atinge Recuperati>Recuperati x poze (unde “x” reprezinta numarul pozelor selectate).
  • Daca doresti sa recuperezi o singura poza sau un singur clip video: atinge pictograma pozei dorite (sau a oricarei imagini din album, iar apoi gliseaza pana ajungi la cea cautata), iar apoi atinge Recuperati>Recuperati poza.
 5. Revino la vizualizarea Albume si deschide albumul Rola film sau Adaugate recent pentru a vedea poza recuperata. In cazul clipurilor video, ele vor fi afisate si in albumurile dedicate (Video, Time-Lapse, etc.).

Nota: Retine ca albumul Sterse recent va stoca doar pozele sterse in ultimele 30 de zile (de altfel se poate observa pe pictograma fiecarei imagini din acest album numarul de zile ramase pana la stergerea definitiva). La trecerea celor treizeci de zile, articolul/articolele vor fi sterse definitiv de pe dispozitivul tau iPhone sau iPad.

Alte modalitati de recuperare a pozelor sunt folosind Fluxul foto, Biblioteca foto iCloud, restaurarea unui backup sau computerul, in cazul in care pozele au fost transferate. Spre deosebire de cea oferita de albumul Sterse recent, metodele mentionate anterior, cu exceptia bibliotecii foto iCloud, sunt disponibile si in versiunile iOS anterioare iOS 8.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

Ai uitat parola ID-ului Apple? Iata cum poti sa o resetezi – Tutorial

Pentru a crea un ID Apple este necesar sa setezi o parola destul de complicata, care trebuie...

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum verifici gratuit dacă un iPhone este sau nu codat – Sfaturi și trucuri

Una dintre îngrijorările acelora care sunt pe punctul de a cumpăra un dispozitiv iPhone nou este dacă...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

41 COMENTARII

 1. Buna! am si eu o problema :am copiat de pe icloud pozele din telefon pe laptop si crezand ca sunt toate le-am sters de pe icloud si automat s-au sters si din telefon, dar sunt poze care nu s-au copiat si nu sunt nici in telefon la recente sterse nici in laptop.

  • Toate pozele au fost transferate într-un singur folder, iar acolo nu apar o parte din ele? Dacă da, cel mai simplu ai putea să le recuperezi restaurând un backup efectuat (cu iCloud/iTunes) înainte de a le șterge.

    • Deci, ca să clarificăm lucrurile, backupul trebuia să fie făcut ANTERIOR ștergerii pozelor de pe iPhone. Dacă nu l-ai făcut, degeaba îl mai faci acum, deoarece nu te va ajuta cu absolut nimic.

     Ca să restaurezi un backup va trebui mai întâi să restaurezi iPhone-ul (se poate inclusiv din Configurări>General>Resetare>Resetați conținutul și configurările). Repet, nu are rost să faci acest lucru decât dacă ai un backup în iTunes/iCloud efectuat înainte de a elimina pozele.

     Dacă pozele nu sunt nici în computer, nici în Șterse recent și nici nu ai un backup, atunci singura soluție ar fi programele terțe care promit să recupereze datele din iPhone, cum ar fi, spre exemplu, „PhoneRescue” (nu îți pot garanta că această soluție funcționează întrucât nu este una oficială, acceptată de Apple).

 2. buna!

  am fost intr-o excursie si am ramas fara telefon. Prietena mea care are iPhone a facut poze si poi mi le-a trimis. Apoi le stergea cu gandul ca ele se trimiteau, doar ca nu s-au trimis si eu am ramas fara poze.
  Cand spun c a sters spun c a ster si conversatia de pe whapp si de la recent deleted. exsta vreo posibilitate sa mai fie undeva? As vrea enoorm sa le recuperezi.

  • Dacă nu mai sunt în albumul Șterse recent și/sau Rolă film, precum și dacă ea nu a folosit un alt serviciu de stocare în cloud a pozelor și/sau efectuat backup când le avea, nu mai pot fi recuperate…

 3. Bunã Seara la toatã lumea
  Am si eu un Iphone 6s plus si zilele trecute mia aparut confirmarea ultimului model sau cv gen de ios (10.3.1.) Am tot dat cã am sa fac mai tarziu dar pana la urma nu sa mai putut mi-a oferit direct sa confirm cererea si nu mi-a dat nici macar o modalitate in a merge inapoi si cu toate astea am acceptat iar apoi sa inchis el si sa reaprins încãrcânduse ceva pe fondul porniri am cam asteptat mai bine de 10 minute când pe urmãsa reaprins
  Ios ul dumneavoastra este la zi si etc când colo povestea era cu totul alta erat sterse toate programele pe care le aveam si mi-am zis nu se poate asa ceva apoi am intrat la Poze , nimiic tot sters contactele tot la fel Am avut nenumarate poze cu acte videouri ,niste lucruri ca importante care au cam avut loc in trecutul meu !
  Ce vreau eu de fapt ?
  Dacã bineànteles s-ar putea sa recuperez aceste poze si clipuri de undeva cumva nu am nici cea mai vagã ideea ce si cum care ar fi procedura am intrebat mai multi oameni , niste service-uri de telefoane nu mau ajutat cu nimic nici macar nu au cautat !
  nu pot sã imi dau seama de ce si cum ar fi trebuit accesat acest ios pentru ca am avut un iphone 5 timp de doi ani si nu a fost niciodata pic de problema ☹️
  daca bineinteles ma puteti ajuta , asi fi recunoscator ,
  multumesc mult si o seara frumoasa in continuare la toata lumea !!

  • Problema se poate datora AFS, formatul de fișier introdus de Apple cu iOS 10.3 care putea cauza astfel de probleme la upgrade-urile efectuate de la versiuni vechi de iOS și care ne-a determinat să recomandăm efectuarea unui backup înaintea procesului de actualizare. Or, întrebarea mea este: aveai backup efectuat înainte de a face actualizarea? Sau aveai activată sincronizarea cu iCloud a contactelor, pozelor și a celorlalte date care ți-au dispărut? Sau măcar le-ai sincronizat vreodată cu un computer?

 4. Salut, am si eu o mica mare problema, am dorit ca sa fac copie la poze pe PC si din greseala am sters toate pozele contactele , in iphone imi apar pozele depe PC, si contacte care nici nu le-am avut. Cum asi putea sa recuper pozele si contactele, daca ele au fost inlocuite cu altele? Doresc un ajutor, Multumesc mult

  • Aveai cumva activata sincronizarea cu iCloud pentru contacte și poze? Din Poze au dispărut inclusiv imaginile din Rolă film? Dacă intri în Contacte>Grupuri și bifezi Afișați toate contactele, apar și contactele vechi?

  • Nu sunt nici în Șterse recent? S-a întâmplat ceva neobișnuit în urma căruia au dispărut pozele (ai instalat o aplicație, ai restaurat telefonul, ai realizat o sinconizare cu un computer, a expirat abonamentul iCloud – dacă ai unul -, etc)? Ai activată efectuarea automată a backupurilor în iCloud?

 5. buna , am nevoie mare de ajutor :(( azi m-am gandit sa imi pun pozele cu fetita mea pe calculator de pe iphone (4s ) si nu stou ce am fcut ce n-am facut ca i-am dat din greseala backup din itunes de pe calculator si mi sa inchis telefonul si cand sa deschis telefonul nu mai aveam nicuo poza .. ce as putea sa fac ? cum le pot recupera ?? erau foarte importante pentru mine acele poze …

  • Încearcă să accesezi iTunes>Editare>Preferințe>Dispozitive de pe PC/Mac și să verifici acolo dacă este un backup făcut pe dispozitivul tău. Dacă apare, el poate fi restaurat pe iPhone și îți vei recupera pozele (anunță-mă dacă ai, și îți spun ce este de făcut). Dacă nu apare, atunci este foarte complicat, mai ales dacă, din câte înțeleg, pozele nu sunt nici pe computer. Singura șansă, în acest caz, ar fi dacă ai fi avut activată Biblioteca foto iCloud sau fluxul foto – indiferent, atunci când te conectezi la iCloud din Configurări>iCloud și selectezi Poze, activând cele două opțiuni, apoi accesezi aplicația Poze, ar trebui să îți găsești acolo pozele șterse.

 6. Bună! Din neatenție mi-am șters de pe iPhone o notiță care era foarte importantă pentru mine. Știu că notițele se șterg după 30 de zile din telefon, însă nu șiu ce să fac pentru a o recupera… Țin să precizez că nu aveam iCloud-ul pornit atunci. Mă puteți ajuta cu un program? Cu un sfat?

  • Teoretic ar trebui să apară în Notițe>Dosare (accesezi meniul acesta apăsând săgeata din colțul stânga sus al ecranului)>Șterse recent (doar dacă nu au trecut 30 de zile de la ștergerea accidentală a acelei notițe). Dacă ai găsit-o acolo, atinge Editați (din lista cu toate notițele șterse recent)>selecteaz-o>atinge Mutați în…>Selectează dosarul unde vrei să o muți pentru a o recupera (de exemplu Notițe).

   • Am șters-o și de acolo. Întrerb pentru că scrie că după 30 de zile se șterg definitiv, să mai fie stocată pe undeva sau să-mi iau gândul?

    • Nu se mai poate să fie stocat niciunde (dacă notița era în dosarul iCloud). Dacă notița era într-un alt dosar local, de pe iPhone, atunci ai putea să o recuperezi dacă ai un backup efectuat pe iPhone înainte să o ștergi definitiv.

  • Am șters-o și de acolo … întreb pentru că scrie că după 30 de zile se șterg definitiv, să mai fie stocată pe undeva sau să-mi iau gândul?

 7. Bună am un iphon 5 s și lan resetat și când lam aprins s- au șters toate pozele unde sa dau sa apară din noi la albumul poze șters nui nici o poza Mersi

  • Pozele erau în albumul rolă film sau erau sincronizate cu computerul? Ai dat „resetare conținut și configurări” sau l-ai repornit forțat prin apăsarea simultană a butoanelor principal și adormire/trezire?

 8. buna
  am sters pozele si din albumul sterserecent :-((((
  spune-mi te rog daca exista posibilitatea sa le recuperez :-((( am flux foto activat si bilblioteca foto la fel :-(((

  merci

  • Dacă le-ai șters de acolo nu le vei putea recupera decât dacă:
   1. Apar în Fluxul foto;
   2. Ai un backup efectuat pe iPhone înainte de a șterge pozele.

 9. Buna ziua . Am avut un iphone 4s pe care avem multe poze . In acet telefon am instalat o alta cartela si am utilizat un alt id de icloud. Inainte am selectat fiecare poza existenta si am transferat prin itune pe noul telef iphone5 am primit mesaj ca pozele au fost trimise si ca sunt in noul telefon . Sotul meu a facut actualizare soft la ambele telefoane . am constatat ca in ip5 erau pozele lui nu ale mele pe care nu le gasesc nicaieri . EXITA O VARIANTA SA LE RECUPEREZ ??UNDE AR PUTEA FI ?? Multumesc

  • Dacă au fost transferate, atunci ele ar trebui să se găsească într-un album pe iPhone (Poze>Albume), intitulat la fel ca și albumul de pe computer. Dacă nu apar, poți încerca o nouă sincronizare a acelor poze cu computerul. În principiu, în urma unei actualizări nu ar trebui să fie posibilă pierderea pozelor, deși nu este exclus ca anumite erori să apară.

 10. În cazul în care le-ai șters și din Fluxul foto și din Rolă film, nu le mai poți recupera decât dacă ai un backup făcut la momentul în care pozele erau salvate pe iPhone (în Rolă film). În acest caz, va trebui să restaurezi backupul respectiv pe iPhone, cu mențiunea că toate datele salvate ulterior vor fi pierdute în cazul în care ele nu au fost sincronizate cu iCloud ori salvate pe un computer.

 11. Buna ziua,

  Am sters din telefon – iphone 4 mai multe poze si as dori sa le recuperez. Cum pot face acest lucru?

  Multumesc,

  • Se pot recupera doar dacă este activată funcționalitatea ”Flux foto” sau Biblioteca foto iCloud ori dacă au fost transferate pe computer. De asemenea, dacă efectuezi backup pe dispozitivul iOS, poți recupera toate pozele care existau pe dispozitiv la data efectuării backupurilor disponibile în iTunes sau iCloud.

   • Buna. Am sters cateva poze foarte dragi si vreau sa le recuperez. Am crezut ca s-a facut update la contul google cloud si le-am sters si din “sterse recent” fac asta des deoarece nu vreau sa-mi aglomerez memoria telefonului iPhone 5S. Aveam bifata Biblioteca iCloud, si totusi nu reusesc sa le recuperez. Va rog sa-mi spuneti pașii. Va multumesc mult !!!

    • Având Biblioteca Foto iCloud activată, atunci când ștergi o imagine de pe un dispozitiv, aceasta va fi ștearsă de pe toate dispozitivele conectate la același cont, atât timp cât și pe ele este activată Biblioteca. Implicit, dacă golești albumul „Șterse recent,” imaginile de acolo vor fi eliminate de pe iCloud și celelalte dispozitive conectate. De aceea, o soluție ar fi, eventual, să restaurezi iPhone-ul dintr-un backup realizat înainte de a activa biblioteca foto iCloud (dacă respectivele poze existau pe atunci). Nu ai avut acele poze transferate pe computer (dar nu via Biblioteca Foto iCloud)?

   • Probabil nu ai activat Fluxul foto din Configurări>iCloud>Poze>Flux foto. Poți însă, dacă ai un iPhone/iPad cu iOS 8, să apelezi la albumul ”Șterse recent”, iar dacă nu ai iOS 8 și nici fluxul foto activ, atunci să faci restaurare dintr-un backup efectuat în perioada în care erau pozele/clipurile video pierdute pe telefon/tabletă.

    • buna. nu am avut fluxul foto activ si am sters niste poze pe care trebuie sa le recuperez urgent. Te rog, cum pot face asta? este un iphone 4s. Multumesc

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.