Corning a lansat Gorilla Glass 4 ce promite să protejeze mai bine ecranele dispozitivelor la contactul cu solul

0
128

Corning este compania care furnizează panourile de protecție pentru o bună parte dintre dispozitivele mobile prezente pe piață și inclusiv pentru iPhone și iPad. Deși se zvonea că Apple și-ar dori să implementeze un ecran de safir în viitoarele modele de iPhone, compania americană are acum un motiv mai puțin să o facă deoarece Corning a lansat Gorilla Glass 4. Aceasta reprezintă o nouă generație a sticlei care devine și mai rezistentă decât versiunile precedente la șocurile survenite în urma unor căzături puternice.

Corning susține că experții săi au studiat îndeaproape ecranele zdrobite în urma unor căzături pentru a înțelege mai bine cum și de ce se sparg. Potrivit lor, câteva sute de dispozitive sparte au fost examinate, descoperindu-se că stricăciunile sunt provocateîn 70% dintre situații de contactul brusc dintre ecran și suprafețele dure. Pentru a perfecționa noul produs, experții Corning au dezvoltat chiar și noi modalități de testare în laborator a modalităților de spargere a ecranelor pentru a le simula pe cele din realitate.

Rezultatul muncii de ”mii de ore” a inginerilor Corning este Gorilla Glass 4, o sticlă care este de două ori mai rezistentă decât produsele concurente și poate supraviețui la 80% dintre căzăturile dispozitivelor cu fața în jos pe suprafețe aspre, cum ar fi șmirghelul (unul dintre cele mai dure materiale pe scara Mohs). Mai mult, această sticlă își păstrează o bună parte din rezistența inițială chiar și după o căzătură în urma căreia nu a rezultat spargerea ei.

Producția noii sticle de protecție Corning Gorilla Glass 4 stă să înceapă, ceea ce înseamnă că există șanse foarte mari ca ea să fie inclusă în viitoarea generație de dispozitive iPhone și iPad. Au existat yvonuri potrivit cărora Apple va urma să includă safirul ca și modalitate de protejare a ecranelor dispozitivelor iOS lansate în 2015, însă aceste informații sunt tot mai puțin probabile în condițiile în care partenerul Apple care trebuia să le producă intrat în insolvență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.