Autoritățile chineze oferă o veste care ar trebui să îi liniștească pe unii dintre posesorii de iPhone și iPad. Vinerea trecută poliția chineză a arestat trei persoane care sunt suspecte că ar fi dezvoltat malware-ul pentru iOS denumit WireLurker care a fost folosit apoi pentru a infesta mii de dispozitive cu iOS din China și pentru a fura date importante de pe ele.

Potrivit unui ofițer de poliție care a făcut anunțul pe rețeaua de socializare Sina Weibo, cei trei bărbați au fost arestați în Beijing fiind în prezent acuzați de producerea și distribuirea malware-ului WireLurker. Nimic nu ar fi fost posibil dacă poliția chineză nu ar fi primit un pont de la compania Quihoo 360 tehnology, dar probabil și sesizări din partea companiei Apple implicată și ea în procesul de anihilare a acestei grupări.

După arestarea celor trei suspecți, autoritățile chineze au închis platformele de distribuție a malware-ului creat de acești chinezi într-o încercare de a proteja consumatorii de aplicațiile infestate.

WireLurker este un troian descoperit în urmă cu numai câteva zile de cercetătorii în domeniul securității, care afectează utilizatorii de iOS și Mac ce acceptă să folosească un magazin de distribuire a aplicațiilor pentru iOS terț ce are un portofoliu de peste 400 de aplicații infectate cu malware-ul în cauză. WireLurker este capabil să atace dispozitivele cu iOS prin intermediul Mac-urilor și a unor cabluri USB, fiind descris de cercetători ca aparținând unei noi ere de malware-uri care atacă platformele desktop și mobil ale Apple. La momentul descoperirii lui, WireLurker fusese deja instalat pe peste 350.000 de dispozitive cu iOS din China, Apple luând apoi decizia de a bloca accesul tuturor aplicațiilor infestate la iOS.

O altă problemă care frământă acum posesorii de iPhone și iPad este malware-ul Masque Attack ce infectează dispozitive cu iOS instalând aplicații care le imită pe cele originale (cum ar fi Gmail) peste acestea din urmă astfel încât utilizatorul să nu descopere că ceva nu este în regulă, iar un hacker îi fură toate datele.

Ambele vulnerabilități nu vor afecta majoritatea posesorilor de iPhone și iPad atât timp cât ei nu vor instala pe propriile dispozitive aplicații care provin de altundeva decât din App Store sau de la organizația din cadrul căreia fac parte.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.