Apple stie ca ofera un software si hardware pe care intreprinderile le cauta, dar care inca nu au fost adoptate la scara larga din cauza unei promovari nu tocmai intense pe acest segment important al pietei. In acest sens, compania americana a incheiat lunile trecute un parteneriat istoric cu IBM, al carui rod a inceput sa iasa la suprafata recent, iar acum planuieste o extindere si mai agresiva pe piata intreprinderilor, angajand o echipa de vanzari a carei sarcina este de a discuta cu diferiti oameni de afaceri cheie, scrie Reuters. Aceasta echipa de vanzatori ar putea, de asemenea, sa lucreze alaturi de cativa dezvoltatori de aplicatii.

Se pare ca Apple ar fi incheiat parteneriate cu cateva startup-uri specializate in dezvoltarea de aplicatii, inclusiv ServiceMax si PlanGrid, fiecare dintre acestea dezvoltand aplicatii specifice si personalizate pentru un anumit sector de afaceri. Mai mult decat atat, acestia au deja parteneriate incheiate cu cateva corporatii importante si pot fi folosite pentru a le convinge sa faca trecerea la iOS si OS X. Alaturi de aceste doua companii, surse care cunosc planurile companiei Apple au declarat pentru Reuters ca firma din Cupertino poarta negocieri si cu alti dezvoltatori pentru acelasi proiect.

Pe langa formarea de parteneriate cu dezvoltatorii de aplicatii, aflam ca Apple urmeaza sa trimita echipe de vanzari care sa poarte discutii cu directorii de diferite ranguri ale unor companii mari, cum ar fi institutia bancara Citigroup, cu care se poarta deja discutii avansate.

Aceasta noua initiativa Apple pe piata intreprinderilor ar putea face parte din parteneriatul pe care Apple l-a incheiat saptamanile trecute cu IBM. Prin acesta, cei doi giganti americani vor conlucra pentru a oferi oamenilor de afaceri servicii si peste 100 de aplicatii native specifice anumitor ramuri ale industriei. Unul dintre primele rezultate ale acestui parteneriat a fost lansarea de catre Apple a programului AppleCare pentru Intreprinderi, ce include reparatii pe teren facute de expertii IBM.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.