Apple Watch a fost prezentat de catre Apple pe 9 septembrie in cadrul unei conferinte mai extinse care a adus si lansarea iPhone 6, iPhone 6 Plus si a Apple Pay. Desi ceasul va fi lansat abia la inceputul anului viitor, multe dintre elementele cheie ale lui nu au fost inca divulgate de catre oficialii companiei americane. Unul dintre acestea este: autonomia bateriei. Cum zvonurile de dinaintea prezentarii ceasului ne spuneau ca Apple isi doreste ca ceasul sa ofere o autonomie de cel putin 2 sau 3 zile, cele de dupa dezamageau spunandu-ne ca Apple Watch nu va rezista mai mult de o zi fara a fi incarcat.

Pentru ca aceasta chestiune ii framanta pe multi dintre consumatorii care isi doresc ceasuri inteligente, si cu atat mai mult unul produs de compania Apple, intr-un interviu acordat aseara de catre Tim Cook la conferinta WSJ.D a fost acoperit si acest subiect, printre altele.

Trecand peste faptul ca directorul general al companiei Apple se arata – cum altfel – entuziasmat de lansarea viitorului ceas si este impresionat si mai ales de faptul ca Jony Ive si echipa au inteles ca „ceva pe care il porti trebuie sa fie personal”, Cook a divulgat si cateva informatii despre autonomia ceasului. Fara a vorbi concret, el a spus ca oamenii il vor folosi atat de mult incat el va trebui incarcat zilnic. Din pacate, el nu a oferit informatii despre autonomia concreta a bateriei ceasului in conditiile in care Apple probabil ca inca il testeaza si optimizeaza pentru lansare.

Partea buna este ca Apple Watch beneficiaza de un sistem de incarcare complet nou, care va face ca utilizatorii sa nu fie chiar atat de deranjati de faptul ca trebuie sa il incarce zilnic. Mizand pe faptul ca fiecare purtator de ceas (sau aproape fiecare) si-l da jos de pe mana inainte de culcare, Apple probabil ca nu este prea stresata de aceasta autonomie, chiar daca nu va primi prea multe laude din cauza ei. Apple Watch vine cu un incarcator magnetic care se cupleaza foarte usor la ceas si care va fi insotit, in cazul versiunilor de top ale ceasului, de cutii de lux ce vor functiona ca si suporturi pentru incarcare.

- Reclamă -