Apple Pay a fost activat pe 1 milion de dispozitive in doar 3 zile

0
93

Apple Pay, noul serviciu de plati pentru mobil pe care compania Apple l-a lansat saptamana trecuta, alaturi de iOS 8.1, se bucura deja de un succes rasunator. Intr-un interviu acordat in cadrul conferintei The Wall Street Journal: Digital, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a anuntat ca Apple Pay a inregistrat deja un record care spulbera ceea ce a reusit competitia pana in momentul de fata.

Potrivit lui Cook, nu mai putin de 1 milion de dispozitive au activat serviciul de plati pentru mobil in primele 72 de ore de la lansarea de saptamana trecuta. Comparand acest numar de activari cu cel atins de servicii rivale, Cook ne spune ca Apple Pay a fost activat in primele 72 de ore de la lansare pe mai multe dispozitive decat au fost toate celelalte servicii de plati contactless, la un loc, activate de la lansarea lor.

Cook a ras si de sistemele competitorilor, care nu mira pe nimeni ca nu au avut succes. Potrivit lui, Apple, spre deosebire de Google si alti competitori, nu este un „Big Brother” si ca va lasa partea cu urmaritul consumatorilor celor care ofera serviciile de plati concurente. El a mai dorit sa sublinieze importanta intimitatii utilizatorilor si faptul ca Apple nu este interesata de monitorizarea utilizatorilor.

In cadrul aceluiasi interviu, directorul general al Apple a mai vorbit si despre motivul pentru care Apple Pay se bucura de o rata de adoptie mai mare decat cea atinsa de alte servicii competitoare. Folosind sistemul la unul dintre magazinele partenere, Cook a fost entuziasmat sa vada cat de usor de folosit este, dar mai ales cat de securizate si intime sunt platile. In schimb, celelalte solutii de plati pentru mobil de pe piata nu sunt cu nimic mai simplu de folosit decat prin metoda traditionala.

La final, vorbind despre rata de adoptie a Apple Pay si mai ales despre faptul ca o serie de retaileri de top din SUA au decis sa boicoteze sistemul de plati al Apple, Tim Cook nu s-a aratat deloc nelinistit de practicile lor, in conditiile in care pe termen lung, ei vor fi obligati de consumatori sa o faca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.