Solutia Pangu pentru jailbreak pe iPhone, iPad si iPod cu iOS 8 si iOS 8.1 a fost lansata, dar nu este ceea ce astepti

0
877

Actualizare 9 noiembrie: Echipa Pangu a anuntat astazi lansarea unei noi actualizari pentru solutia de jailbreak a iOS 8-iOS 8.1. Aceasta actualizare este acum disponibila si ofera utilizatorilor posibilitatea de a face jailbreak chiar si de pe computerele cu OS X.panguios8-800x332

Actualizare 31 octombrie: Solutia de jailbreak oferita de catre Pangu pentru iOS 8, iOS 8.0.2 si iOS 8.1 a fost actualizata astfel incat sa fie adresata tuturor. Daca versiunile precedente era una adresata doar dezvoltatorilor de trucuri pentru jailbreak, cea mai recenta vine cu Cydia preinstalat, este disponibila in limba engleza pentru ca toata lumea sa inteleaga ce scrie instalatorul Pangu si poate fi descarcata de aici. Retine ca, momentan, solutia de jailbreak ramane disponibila doar pentru computerele cu Windows. Pentru mai multe detalii despre aceasta solutie, iti recomand sa citesti si ceea ce scrie in articolul initial, disponibil mai jos:

Chinezii de la Pangu sunt, mai nou dezvoltatorii de solutii de jailbreak pentru iOS, iar dupa ce au exploatat iOS 7.1 pentru a permite utilizatorilor care au aceasta versiune a iOS instalata sa faca jailbreak terminalelor lor, acum sunt si primii care lanseaza solutia de jailbreak pentru iOS 8.x, mult mai rapid decat o faceau cei de la Evad3rs anii anteriori. Dar jailbreak-ul prin Pangu pe iOS 8 nu este ceea ce iti doresti (daca chiar vrei sa mai faci jailbreak dispozitivului tau cu iOS).pangu-ios-8

In cursul zilei de astazi, chinezii au lansat versiunea pentru iOS 8 (si versiunile ulterioare, inclusiv iOS 8.1) a software-ului care face jailbreak tuturor dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod touch care pot instala cea mai recenta versiune a iOS (iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6 si 6 Plus / iPad 2, 3, 4, Air, Air 2 / iPad mini, cu ecran Retina, 3 / iPod touch generatia a 5-a). Da, acest software poate instalat pe dispozitive, insa el nu este functional, jailbreak-ul propriu zis nefiind inca efectuat. Cum Cydia ori alte servicii obisnuite in lumea jailbreak-ului nu sunt disponibile, aceasta solutie initiala este una lipsita de sens pentru majoritatea utilizatorilor, mai putin o categorie (Actualizare 31 octombrie: Pangu 1.1.0 a fost lansat si are Cydia preinstalat pentru a permite tuturor sa descarce tot ceea ce isi doresc). Dezvoltatorii solutiei sustin ca ea a fost lansata prematur pentru ca dezvoltatorii de trucuri pentru iOS sa si le poata actualiza pentru a le face compatibile cu iOS 8.

Echipa Pangu sustine ca va lansa jailbreak-ul intr-o versiune optima pentru public atunci cand Cydia si unele trucuri disponibile acolo vor fi optimizate pentru iOS 8, iar creatorul aplicatiei software, Saurik, a confirmat ca lucreaza din greu pentru a face Cydia compatibila cu iOS 8 si Pangu jailbreak.

La fel cum se intampla in cazul unor solutii lansate prematur, prima versiune a Pangu jailbreak a avut o grava problema care lasa utilizatorii fara  pozele de pe propriile dispozitive iPhone si iPad. Aceasta a determinat echipa de chinezi sa o retraga si sa publice o actualizare ulterioara care sa indeparteze eroarea, insa fara a aduce utilizatorilor Cydia sau alte elemente specifice.

Jailbreak-ul prin Pangu este posibil acum pe iOS 8.0, iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 si iOS 8.1, deci pe toate versiunile iOS 8, insa doar pentru utilizatorii care au PC cu Windows si stiu limba chineza. Da, din nou, procesul de instructiuni al Pangu este trecut pe chineza, iar ceea ce trebuie sa stiti inainte de a face jailbreak este sa dezactivati codul de acces si Gasire iPhone de pe propriul dispozitiv. Poti descarca Pangu de aici.

Recomandarea mea este una deja cunoscuta: nu faceti jailbreak pe iPhone sau iPad fiindca nu exista motive reale mai ales in ceea ce priveste solutia lansata acum. Iar atunci cand va fi disponibila o solutie cu Cydia si toate celelalte, tot nu va exista un motiv mai bun decat intimitatea ta (sa fim seriosi: niste trucuri copilaresti sau posibilitatea de a descarca aplicatii gratuit, ca si cum ele ar fi o avere, este un motiv?).

Lansarea solutiei de jailbreak reprezinta, din punctul meu de vedere, o mare problema pentru Apple. iOS 8 sporeste securitatea dispozitivelor iPhone si iPad, dar permite in continuare exploatarea sistemului de operare, ceea ce inseamna ca el ramane vulnerabil si asta nu va incanta prea multe companii.

In momentul in care Pangu jailbreak va avea o versiune compatibila cu Cydia si adresata publicului, vom anunta tot aici, dar nu vom oferi mai multe detalii despre cum sa faceti jailbreak ori sa depanati problemele aparute pe dispozitivele care au instalat acest software. Rezolvarea problemelor dupa jailbreak este simpla: restaureaza-ti dispozitivul iOS din iTunes si renunta la software-uri create de infractori cu „intentii bune”.

- Reclamă -