iPhone 6 vs iPhone 5s vs iPhone 6 Plus – iata o comparatie completa

0
6496

Inca din momentul in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate de catre Apple, foarte multi dintre actualii posesori de terminale iPhone se intrebau daca upgrade-ul merita. In cazul in care detii un iPhone mai vechi decat iPhone 5s, atunci raspunsul este unul evident intrucat vorbim despre o multitudine de functii si imbunatatiri hardware care au fost implementate intre ultimele doua generatii, dar si despre ciclul normal de schimbare a telefonului o data la doi ani. Daca detii un iPhone 5s, insa, raspunsul este mai complicat.

iPhone 6 vs iPhone 5s vs iPhone 6 Plus – comparatii

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt in mod evident mai performante decat iPhone 5s, dar au si avantajul unor terminale complet noi pe partea de design. Apple a inceput totul prin a creste dimensiunile ambelor dispozitive si face loc unui ecran de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch, adica mult mai mare decat cei 4 inch ai ecranului iPhone 5s. Continuand, compania a schimbat designul terminalelor de generatie noua, eliminand forma de paralelipiped rotunjit la margini a iPhone 5/5s. In schimb, s-a adoptat un design mai rotunjit, cu muchii mult mai putin taioase, o carcasa completa din aluminiu si intrerupta doar de antene (spre deosebire de iPhone 5s, care combina aluminiul cu sticla pe spate), dar si modificari la nivelul butoanelor hardware.

La interior, iPhone 6 vine cu un ecran de 1.334 x 750 pixeli (326 ppi), un procesor dual-core Apple A8 tactat la 1,4GHz, 1 GB de RAM, o baterie de 1810 mAh si pana la 128 GB spatiu de stocare. iPhone 6 Plus are un ecran de 1920 x 1080 pixeli (401 ppi), acelasi procesor A8 si spatiu de stocare, o baterie de 2915 mAh, dar aduce si un stabilizator optic de imagine. Prin comparatie, iPhone 5s include un ecran de 4 inch cu o rezolutie de 1.136 x 640 pixeli (326 ppi), un procesor dual-core Apple A7 tactat la 1,3 GHz, 1 GB de RAM, o baterie de 1.570 mAh si pana la 64 GB spatiu de stocare. Totodata, iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un cip LTE-A capabil sa atinga viteze prin conexiunile celulare de pana la 150 Mbps (iPhone 5s putea atinge pana la 100 Mbps), dar si un modem Wi-Fi 802.11ac ce ofera viteze cu de pana la 3 ori mai mari decat modelul precedent. Pe partea camerei, diferentele intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus si iPhone 5s nu sunt extrem de mari, insa sistemul de focalizare mai bun, modurile de filmare la 60 si 240 de cadre pe secunda si imbunatatirile pentru camera frontala vor aduce un spor de calitate imaginilor capturate cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus in fiecare zi.

Per total am vorbi despre un upgrade pe care doar cineva care are nevoie de ecranul mai mare, o autonomie a bateriei mai buna (aici cred ca va includeti toti) si eventual de poze sau videoclipuri imbunatatite, l-ar putea face. In conditiile in care iPhone 5s este inca un telefon foarte rapid chiar si pe iOS 8, iPhone 6 si 6 Plus aduc imbunatatiri marginale pentru performante.

Ecranul iti ofera, mai ales, pe iPhone 6 Plus, o productivitate mai buna si devine grozav la vizualizarea de filme sau videoclipuri ori in cazul jocurilor. Din pacate, acest model de iPhone s-ar putea sa fie prea mare pentru multi utilizatori, iar modelul de 4,7 inch sa fie considerat arhisuficient.

Da, daca folosesti telefonul o foarte buna parte din zi si ai nevoie de mai mult spatiu pe ecran, atunci merita sa faci trecerea la iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, chiar si de la iPhone 5s, insa daca abia ti-ai cumparat un iPhone nou sau daca mai detii si un iPad, atunci poti sa mai astepti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.