iOS 8.1 ne va permite sa trimitem si receptionam SMS-uri de pe iPad si Mac

0
623

Una dintre caracteristicile Continuitatii iOS 8 si a OS X Yosemite despre care va spuneam ca nu va fi disponibila inca de la inceput in cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele cu iOS este cea de redirectionare a SMS-urilor. Intr-o maniera sinilara cu functia de redirectionare a apelurilor, aceasta caracteristica de redirectionare a mesajelor text si multimedita ofera utilizatorilor care detin, alaturi de un iPhone, un Mac, un iPad ori un iPod, posibilitatea de a trimite sau receptiona toate SMS-urile / MMS-urile si pe acestea din urma terminale. Din motive necunoscute ea nu a fost, însă, implementată in iOS 8.0.

La fel ca si toate celelalte functii ale caracteristicii Continuitate din iOS 8, noua functie legata de SMS-uri este foarte utila si putea fi introdusa inca din prima versiune a iOS 8 mai ales pentru utilizatorii de iPad. Daca, insa, te intrebai cand va sosi ea, ei bine iOS 8.1 este raspunsul.

Prima versiune beta a iOS 8.1 aduce, pe langa implementarea Apple Pay si lansarea unor iPad-uri cu Touch ID, posibilitatea de a redirectiona SMS-urile catre iPad si Mac. Pe computerele Mac, aceasta caracteristica a fost introdusa in OS X Yosemite Golden Master si OS X Yosemite beta public 4 si functioneaza asa cum te-ai astepta. Acelasi lucru se intampla si intre dispozitivele iPhone si iPad sau iPod touch cu iOS 8.1 beta.mesaje redirectionare mac #itutorial

Pe Mac, de exemplu, atunci cand te loghezi in acelasi cont iCloud cu iPhone-ul si ai activat iMessage pe ambele, computerul tau iti va afisa un mesaj prin care te anunta ca poti sa trimiti si primesti mesajele de pe iPhone la numarul tau de telefon pe computerul respectiv asociind cele doua terminale folosind un cod afisat pe Mac ce trebuie introdus pe iPhone.mesaje redirectionare mac

De pe iPhone, vei avea la dispozitie o noua optiune in meniul Mesaje care iti va permite sa activezi redirectionarea mesajelor catre alte dispozitive, dar si sa le administrezi pe cele care au primit acces la SMS-urile tale.

Dupa activarea functiei, toate SMS-urile tale vor fi afisate nu doar pe iPhone, ci si pe Mac sau iPad. Astfel, de fiecare data cand primesti mesaj nou vei primi o notificare pe toate dispozitivele, iar conversatiile vor include toate mesajele indiferent de pe dispozitivul de pe care ai trimis tu anumite SMS-uri. Avand in vedere ca toata procedura se desfasoara tot prin cartela iPhone-ului tau, dispozitivul trebuie sa fie situat in aproprierea Mac-ului sau a iPad-ului pentru a-i accesa si administra SMS-urile.

Asadar, noua caracteristica va putea fi accesata de toata lumea spre sfarsitul acestei luni pe cand versiunile finale si publice ale iOS 8.1 si OS X Yosemite vor fi lansate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.