Iata un conspect asupra securitatii extinse din spatele Apple Pay

0
297

Inca din timpul in care serviciul de plati pentru mobil al Apple exista doar la nivelul de zvonuri si promisiuni din partea companiei americane am aflat ca acesta va fi inconjurat in primul rand de un sistem de securitate foarte robust menit sa protejeze in siguranta datele utilizatorilor. Dupa lansare informatiile respective au fost confirmate, Apple Pay fiind descris de catre Apple ca si un sistem „usor, sigur si intim”. Serviciul de plati pentru iPhone care ar trebui sa ii determine pe multi sa renunte la portofel ofera sisteme avansate de securitate si, in ciuda timpului extrem de scurt pe care il vei petrece la caserie, el parcurge o serie de pasi care asigura fiecare tranzactie si il face sa fie mult mai sigur fata de cardurile traditionale.

Inainte ca Apple Pay sa fie lansat pe 20 octombrie de-odata cu iOS 8.1, cei de la TUAW ne fac o prezentare detaliata a caracteristicilor de securitate implementate in serviciul de plati conspectand modurile in care Apple ne va proteja toate informatiile personale in timpul efectuarii fiecarei plati.

[quote_right]Apple Pay ar putea fi cel mai sigur sistem de plati din lume[/quote_right]Pentru inceput aflam ca Apple Pay reprezinta prima implementare a framework-ului bazat pe simboluri, EMVCo, ce a fost recent introdus si se adreseaza in special metodelor de plati aflate in curs de dezvoltare. Potrivit unui director al unei institutii financiare, aceasta specificatie EMVCo este „cea mai sigura schema de plati de pe planeta”. Apple se refera, in descrierea sistemului de plati, la un Numar de Cont Dispozitiv care este de fapt denumirea din fata specificatiei de simboluri EMVCo. Aceast Numar al Apple Pay reprezinta o inlocuire a numarului adevarat de card pe iPhone cu un numar din 16 cifre ales aleatoriu care ne va asigura ca niciun vanzator nu va putea sa ne obtina numarul de card, ne va proteja in fata breselor de securitate ale magazinelor si nu numai. Potrivit TUAW, simbolurile sunt numere alese aleatoriu care nu pot fi decriptate in numere de card, asa ca cei care le vor obtine nu vor sti niciodata care este cardul adevarat de pe care s-a efectuat o plata.

Acestor numere de cont dispozitiv sau simboluri le sunt asociate coduri dinamice generate ce pot fi folosite o singura data pentru a inlocui CCV-ul cardului de credit cu fiecare tranzactie. CVV-ul este acel numar din trei cifre localizat pe spatele cardului de credit si care este folosit mai ales pentru platile online in cazul cardurilor traditionale.

Numarul de cont dispozitiv nu va putea fi folosit intr-o tranzactie fara o criptograma acompaniatoare compusa din date venite de la „simbol”, dispozitivul in sine si date de tranzactie. Aceasta criptograma va verifica daca simbolul in tranzit isi are originea de la dispozitivul folosit. De asemenea, criptogramele for fi folosite in Apple Pay pentru a pastra informatiile despre tranzactie cum ar fi identitatea vanzatorului si sumele de bani platite.

Intregii ecuatii i se adauga Touch ID care va asigura sistemul ca plata este facuta de proprietarul cardurilor de credit. Touch ID este metoda prin care sunt inlocuite parolele si codurile de securitate ce nu sunt deloc sigure.

Analizand sistemul si modul de functionare a lui, un director al unei institutii financiare citat de TUAW sustine ca aceste tranzactii prin simboluri create de catre Apple sunt un standard mult mai inalt de securitate pentru platile electronice. Cu alte cuvinte, Apple Pay ofera un mod mult mai sigur de a plati decat orice alt sistem de plati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.