Iata cat a costat-o pe Apple doar inchirierea locatiei in care a prezentat iPhone 6 si Apple Watch

0
129

Pentru prima data din ’98, de la conferinta de prezentare a primului iMac, compania Apple a organizat conferinta de prezentare a iPhone 6 si Apple Watch in cadrul unei cladiri a Colegiului De Anza din Cupertino. Fiindca Apple a dorit sa isi construiasca inclusiv o cladire provizorie in cadrul campusului pentru ca cei invitati sa poata intra in contact cu noile produse ce aveau sa fie prezentate, iar pregatirile si desfasurarea de forte a fost una extrem de mare, tarifele percepute de administratia colegiului nu au fost deloc neglijabile chiar si pentru o companie de talia gigantului din Cupertino.

Potrivit celor de la The Wall Street Journal, Apple a trebuit sa bage mana destul de adanc in sac pentru a plati colegiului De Anza suma de 1 milion de dolari pentru a avea privilegiul de a prezenta noile produse in cadrul aceluiasi loc in care a fost introdus si primul Macintosh si iconicul iMac. In aceasta taxa intra costurile pentru intreruperea activitatii campusului si securitatea.

Legat de securitate, politia din campus, serifii din Santa Clara si politia din Mountain View au contribuit la mentinerea securitatii in jurul intregului proiect derulat de compania Apple, principalul obiectiv pazit fiind „cladirea misterioasa” care a fost ridicata special pentru prezentarea noilor produse. Vorbind despre aceasta constructie provizorie, ea ar fi costat compania Apple in jur de 400.000 $ doar pentru simplul fapt ca a stricat o serie de decoruri, gigantul american acceptand sa restaureze totul la forma initiala dupa demolarea ei.

Asadar, cei care vad costurile relativ mici ale componentelor ce compun dispozitivele Apple si constata imediat ca profitul companiei este unul urias, pot vedea acum un bun exemplu de cheltuiala extrem de mare. Pe langa milionul de dolari platit colegiului, Apple a mai avut costurile legate de infrastructura si pregatire a conferintei care pot dubla lejer aceasta suma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.