Una dintre aplicatiile care s-a bucurat de multa atentie din partea inginerilor Apple in iOS 8 este Mesaje. Cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch introduce cateva functii importante pentru Mesaje, iar printre acestea se numara mesajele audio.

La fel ca si in WhatsApp Messenger ori alte aplicatii de mesagerie similare, aplicatia preinstalata Mesaje va oferi posesorilor de dispozitive cu iOS 8 o solutie nativa de trimitere a asa-numitelor “mesaje audio” prin sistemul iMessage, care nu sunt nimic mai mult decat inregistrari audio pe care tu le poti face pentru a inlocui tiparitul unor fraze lungi cu vorbitul. Categoric functia de trimitere a mesajelor audio este una mult mai facila decat cea de tiparire, insa problema mare este stocarea. Un mesaj audio va ocupa mai mult spatiu pe dispozitivul tau decat un mesaj text, iar in timp s-ar putea sa te trezesti fara stocare pe iPhone sau iPad.

Tocmai din cauza stocarii, mesajele audio sunt sterse automat dupa un anumit interval de timp. iOS 8 ofera, insa, utilizatorilor posibilitatea de a selecta daca doresc ca mesajele sa fie sterse automat dupa doua minute sau niciodata. Incepand cu iOS 8.1, insa, optiunea “niciodata” va fi inlocuita de stergerea automata a mesajelor dupa un an, o alta alternativa nefiind disponibila (pe parcurs, exista posibilitatea ca Apple sa modifice intervalurile de timp pentru stergere ori sa adauge alte optiuni).

Cum sa modifici timpul de expirare al mesajelor audio pe iPhone si iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Deruleaza in jos si atinge optiunea Mesaje;mesaje configurari
  3. In meniul deschis, deruleaza din nou pana in partea de jos, si apoi atinge optiunea Expira din sectiunea Mesaje audio;mesaje expirare
  4. Alege intre Dupa doua minute sau Niciodata (Dupa 1 an – sau un alt interval, daca este disponibil, in functie de versiunea iOS pe care o ai).timp expirare mesaje

Trebuie sa stii acum, mai ales daca ai selectat optiunea Dupa doua minute, ca mesajele audio nu vor fi sterse dupa doua minute de la primirea lor, ci de la ascultarea lor. Acelasi lucru se intampla si in cazul optiunii Dupa un an. De asemenea, mesajele trimise de tine vor fi sterse de pe terminalul tau tot la doua minute dupa expediere. In schimb, optiunea Niciodata va pastra toate mesajele audio pana in momentul in care stergi conversatiile.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.