Creatorul Apple Watch discuta despre cel mai nou produs Apple si Steve Jobs

0
258

Jony Ive este in momentul de fata una dintre cele mai respectate persoane din cadrul companiei Apple, fiind creditat pentru designul celor mai multe dintre produsele lansate de americani in ultimii aproape 20 de ani. Acesta a ajuns din nou in lumina reflectoarelor dupa prezentarea Apple Watch, iar revista de moda Vogue a reusit sa obtina un interviu mai pe larg cu cel care a contribuit intr-o buna masura la crearea designului acestui dispozitiv.

In cadrul interviului acordat Vogue, Ive ne vorbeste de cresterea lui pe plan profesional: de la inceputul la o mica firma de design din Londra si pana la momentul in care a devenit unul dintre cei mai recunoscuti si respectati designeri din intreaga lume. Potrivit acestuia, momentul care i-a schimbat viata si l-a ajutat sa ajunga unde este acum este intalnirea avuta cu Steve Jobs, moment in care cei doi au „facut clic”.

Director al departamentului de design in cadrul Apple de mai bine de o decada, Ive vorbeste in cadrul interviului dat revistei Vogue si despre cateva dintre produsele la crearea carora a contribuit, iar printre acestea se numara iMac, iPhone, MacBook Pro si, cel mai recent, Apple Watch. Vorbind despre acesta din urma dispozitiv, jurnalistul care l-a intervievat pe Ive recunoaste ca a avut ocazia de a-l testa cu cateva saptamani inainte de prezentare. In legatura cu ceasul, Ive spera ca noua creatie a sa sa readuca interesul consumatorilor fata de un dispozitiv pe care smartphone-urile incearca sa il faca „demodat”.

Filosofia din spatele dispozitivului este, de asemenea, descrisa de Ive. El sustine ca, la fel ca si in cazul oricarui produs Apple, totul a pornit de la ideea simplitatii si a puritatii. Mai mult decat atat, echipa sa a cautat din greu si o modalitate de a crea o conexiune intima intre persoane si tehnologia pe care o folosesc, o filosofie care este adusa in Apple Watch de sistemul de mesagerie unic creat pentru aceste dispozitive.

Apple Watch se bucura deja de un succces timpuriu, cateva zeci sau sute de oameni adunandu-se ieri in fata unui magazin din Paris care l-a expus pentru prima data in fata publicului larg. In 2015, insa, vom vedea daca Apple a reusit din nou sa aduca produsul revolutionar care sa creeze o adevarata isterie in randul consumatorilor si sa ii determine sa il considere parte din viata lor.

Interviul intreg acordat de catre Jony Ive pentru Vogue merita sa fie citit pentru a-i intelege filosofia de design si munca din spatele ceasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.