Apple Watch ramane inca, din multe puncte de vedere, o enigma. Ceasul a fost prezentat de catre Apple pe 9 septembrie, ieri compania americana a oferit posibilitatea parizienilor de a vedea dispozitivul intr-o expozitie unica, insa el nu va ajunge in magazine pana in prima parte a anului viitor. Din cauza ca Apple a facut doar o trecere in revista a celor mai importante functii, numeroase intrebari fara raspuns au ramas, insa la unele dintre ele raspunde Ariel Adams.

Jurnalistul celor de la Forbes a abut ocazia de a testa acest ceas si ne prezinta intr-un articol extins modul in care functioneaza, este controlat si administrat. Stim cu totii ca, pentru a functiona, Apple Watch are nevoie de o conexiune la un iPhone 5 sau un model mai recent. Telefonul va fi folosit nu doar pentru a activa o parte din functionalitatea ceasului, ci si pentru a-l controla.

Se pare ca Apple a conceput o aplicatie pentru ceas, pe care nu a prezentat-o inca, si care va putea fi folosita, printre altele, pentru a descarca aplicatii pentru ceas. In loc sa implementeze un magazin de aplicatii direct pe ceas care ar fi facut extrem de dificila navigarea prin catalog si gasirea titlurilor dorite, utilizatorii vor apela la propriul iPhone pentru a instala continutul dorit.

Aceasta aplicatie pentru ceas va transfera in sarcina dispozitivelor iPhone o parte dintre sarcinile complicate sau foarte intense, ceea ce inseamna ca procesorul dispozitivului va fi solicitat cat mai putin posibil. Asta se traduce prin imbunatatirea duratei de viata a bateriei si obtinerea de performante optime chiar si cu niste componente hardware mai modeste. Un bun exemplu pentru sarcinile care vor fi indeplinite de iPhone sunt legate de analizarea datelor despre sanatate inregistrate de catre ceas. Acestea vor fi procesate de dispozitivul iPhone si trimise spre afisare ceasului, tot procesul durand foarte putin.

Asa cum poate ca ati sesizat deja daca ati descarcat iOS 8, dispozitivele iPhone 5 (sau mai recente), care vor putea fi folosite pentru administrarea ceasului, nu includ nicio aplicatie pentru ceas. Situatia nu se modifica nici in noul iOS 8.1 beta, dar este explicata de faptul ca Apple va lansa pe parcursul urmatoarelor luni mai multe actualizari majore pentru iOS 8, iar una dintre ele ar putea aduce compatibilitate cu ceasul.

In ceea ce priveste aplicatiile terte, Apple a anuntat ca va lansa la un moment dat un SDK pentru ceas (denumit WatchKit) care va permite dezvoltatorilor sa creeze notificari interactive si “priviri” pentru dispozitiv. Cu toate acestea, instrumentele pentru crearea de aplicatii terte pentru Apple Watch vor ajunge mult mai tarziu decat data lansarii dispozitivului, sfarsitul anului 2015 fiind tinta companiei Apple pentru a lansa instrumentul de dezvoltare.

Apple Watch va fi lansat de catre Apple la inceputul anului viitor, productia lui urmand a incepe in ianuarie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.